Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΒΑΣΑΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ: «οι περικοπές των δημοσίων δαπανών με στόχο τη μείωση του δημόσιου χρέους, μπορεί να προκαλέσουν ασυνήθιστα δυσμενείς επιπτώσεις στην ανάπτυξη λόγω της κακής κατάστασης της παγκόσμιας οικονομίας, όπως επισημαίνει σε έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (...) "δεν θα έπρεπε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Βραχυπρόθεσμα η αύξηση της φορολογίας και η μείωση των δαπανών θα οδηγήσουν σε μείωση της ανάπτυξης και αύξηση της ανεργίας" δήλωσε ο υπεύθυνος για την σύνταξη της έκθεσης Ντέιβιντ Λι» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ «ΜΕΙΓΜΑ»: «ένα διαρκές τσουνάμι λιτότητας χτυπάει σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Για να πέσουν τα ελλείμματα και τα χρέη (...) η συνταγή της αυστηρής περιοριστικής πολιτικής την οποία έχει επιβάλει η γερμανική "ορθοδοξία" δείχνει κάθε μέρα τα δόντια της (...) έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα το άλλο αποτέλεσμα της αυστηρής λιτότητας και της περικοπής των δημόσιων δαπανών: η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας (...) τι άλλο χρειάζεται να γίνει για να αντιληφθούν τουλάχιστον οι Ευρωπαίοι ηγέτες ότι η συνταγή που ακολουθούν είναι αδιέξοδη;» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ: «μια άνιση φορολογική πολιτική σε συνθήκες μάλιστα ύφεσης έχει "μπλοκάρει" την αγορά και η μείωση μισθών και συντάξεων την κατανάλωση (...) καλώς ή κακώς δεν υπάρχουν περιθώρια για περισσότερους φόρους και περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις (...) προτεραιότητα μεγάλης σημασίας είναι ο περιορισμός της δημόσιας σπατάλης (...) όχι όμως να κόβουμε τις παραγωγικές δημόσιες επενδύσεις. Μόνο τη σπατάλη» (από άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ