Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΛΕΣΧΗ ΑΠΘ
Ψήφο για ένα κίνημα που θα ορθώνει ανάστημα

Περιοδεία του Γιάννη Ζιώγα και του Σωτήρη Ζαριανόπουλου

Με όλες τους τις δυνάμεις να ενισχύσουν τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ. Να συμβάλουν στη δημιουργία ενός κινήματος που θα ορθώσει ανάστημα για να εμποδίσει από την πρώτη στιγμή τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί, να αναστείλει αυτά που έχουν προγραμματιστεί και να ανοίξει το δρόμο για ανάπτυξη με γνώμονα τα συμφέροντα και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού.

Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, και οι δύο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας στους εργαζόμενους της Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ. Προέτρεψαν τους εργαζόμενους, μόνιμους και εργολαβικούς, να συλλογιστούν και να αποφασίσουν με βάση την πείρα τους. Να κρίνουν με βάση το ποιος στάθηκε δίπλα τους (το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ που στηρίζουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση») και ποιος απέναντί τους (αιρετοί και συνδικαλιστές του δικομματισμού) στους πολύχρονους αγώνες για την κατάργηση της σύγχρονης δουλείας των εργολάβων και την πρόσληψή τους απευθείας από τους οργανισμούς και τις υπηρεσίες για τις οποίες εργάζονται.

Μέσα από την περιοδεία αναδείχθηκε πως, με μεσολαβητή τις εκάστοτε κυβερνήσεις, μεγάλες εργολαβικές εταιρείες λυμαίνονται τα πανεπιστήμια της χώρας και άλλους δημόσιους οργανισμούς.

«Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να επεκτείνει τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας, νομιμοποιώντας την τεράστια κλοπή που γίνεται από τις εταιρείες και απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και στους δημόσιους οργανισμούς», είπε ο Σ. Ζαριανόπουλος.

Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», πρόσθεσε ο Γιάννης Ζιωγας, «επιφυλάσσεται παραπέρα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, απολύσεις, αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, το πέρασμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης καθώς επίσης και της Υγείας και της Πρόνοιας σε περιφέρειες και σε δήμους, με αποτέλεσμα και οι υπηρεσίες να υποβαθμιστούν και τελικά όλα να καταλήγουν σε βάρος των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ