Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ
Μέτρα προστασίας των ανέργων εδώ και τώρα

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο Γηροκομείο
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο Γηροκομείο
Την εδώ και τώρα λήψη μέτρων προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους ζήτησε χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», περιοδεύοντας στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στους Αμπελοκήπους.

Τραγική η εικόνα με νέους και μεγαλύτερους ανθρώπους να περιμένουν στην ουρά για κάποιο επίδομα, κάποιο οικογενειακό βοήθημα. Ακόμα τραγικότερη η γενικότερη κατάσταση με τους τουλάχιστον 800.000 ανέργους εκ των οποίων ούτε το ένα τρίτο δεν λαμβάνει κάποιο επίδομα έστω πρόσκαιρης ενίσχυσης. Και με τις ουρές να επιμηκύνονται όσο η κρίση του συστήματος βαθαίνει. Δύσκολη και η θέση των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν έχουν να αντιμετωπίσουν την απελπισία του κόσμου, βιώνοντας παράλληλα τη δική τους: μειώσεις στους μισθούς, ακόμα λιγότερα χρήματα με το νέο μισθολόγιο που έρχεται, έλλειψη προσωπικού που εντάθηκε με τις συνταξιοδοτήσεις (ελέω αντιλαϊκών ανατροπών στο Ασφαλιστικό) και την αποπομπή όσων απασχολούνταν με καθεστώς stage και διεκπεραίωναν κρίσιμο όγκο δουλειάς.

Ολον αυτό τον κόσμο κάλεσε ο Νίκος Σοφιανός να βγάλει συμπεράσματα από την καθημερινότητά του, να μη νομιμοποιήσει με την ψήφο του το Νοέμβρη τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται και τα επόμενα, ακόμα χειρότερα, που ετοιμάζονται. Να στείλει μήνυμα αντίστασης και λαϊκής αντεπίθεσης υπερψηφίζοντας τα μόνα ψηφοδέλτια που τρομάζουν τις κυρίαρχες σήμερα δυνάμεις, αυτά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δήμο και Περιφέρεια.

Λίγο αργότερα ο Νίκος Σοφιανός περιόδευσε στο Γηροκομείο Αθηνών, εποπτευόμενο υπό της «Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών» με ΔΣ που εκλέγεται από ...φιλάνθρωπους και πρόεδρό του αρχιμανδρίτη. Αυτό το ΔΣ επικαλούμενο την οικονομική κρίση και το γεγονός ότι δυσκολεύεται να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία του (τεράστια, διαμερίσματα, πενήντα στρέμματα σε ένα δήμο, δέκα αλλού, άλλα παραπέρα, και σε περιοχές φιλέτα όπως Μαρούσι και Χαλάνδρι), από το Γενάρη 2009 (με τη συναίνεση, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, και του εργοδοτικού επιχειρησιακού σωματείου) έκανε ήδη είκοσι απολύσεις, στους εναπομείναντες 262 εργαζόμενους (για περίπου 320 ηλικιωμένους με ανάγκες αυξημένης φροντίδας) χρωστά Ιούλη, Αύγουστο, Σεπτέμβρη και το επίδομα αδείας. Ταυτόχρονα, όπως είπε εκπρόσωπος της Διοίκησης στον Νίκο Σοφιανό, είναι ...αναγκασμένοι στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ να αποφασίσουν νέα, ομαδική απόλυση.

Ο Νίκος Σοφιανός αντιτάχθηκε στην «προοπτική» των απολύσεων, όπως αντιτάχθηκε στο γεγονός της ανάθεσης του έργου περίθαλψης και φροντίδας ηλικιωμένων στους όποιους ιδιώτες, φιλανθρώπους, ΜΚΟ ή ό,τι άλλο. Τόνισε την ανάγκη το Γηροκομείο να υπαχθεί ως ίδρυμα στο κράτος. Το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας να έχει την ευθύνη λειτουργίας του με ό,τι συνεπάγεται και για το καθεστώς εργασίας των ιδιωτικών σήμερα υπαλλήλων του, αλλά και την επιχορήγησή του. Να αναπτυχθεί και να παρέχει πλήρεις, αναβαθμισμένες υπηρεσίας στους γέροντες.

Παράλληλα, μιλώντας με τους εργαζομένους του Γηροκομείου, τους κάλεσε να βγάλουν συμπεράσματα, τα προβλήματα που βιώνουν να τα κάνουν κριτήριο ψήφου, να πάρουν θέση καταδικάζοντας την πολιτική που τους έφερε ως εδώ, να εκφράσουν τη δίκαιη αγανάκτησή τους στηρίζοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Χθες το βράδυ, ο Νίκος Σοφιανός περιόδευσε σε καφενεία και καταστήματα στην πλατεία της Φωκίωνος Νέγρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ