Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πανηγυρικό το κλίμα στο πρώτο «κλείσιμο»

Με γλέντι στα γραφεία της ΚΟΑ και άλλων Οργανώσεων έγινε η συγκέντρωση της πρώτης σοδειάς από την τρίμηνη Εξόρμηση

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, που μαρτυράει το πείσμα και την αποφασιστικότητα να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της οικονομικής και πολιτικής δουλειάς εν μέσω κρίσης και προεκλογικής περιόδου, οι οργανώσεις του Κόμματος σε όλη τη χώρα έκαναν χτες βράδυ το πρώτο κλείσιμο της τρίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ. Τα μηνύματα από την κάλυψη των πλάνων είναι ελπιδοφόρα από παντού.

Την πεποίθηση ότι και αυτή η Οικονομική Εξόρμηση θα τελειώσει σε τρεις μήνες με την υπερκάλυψη των πλάνων και το ΚΚΕ πιο ατσαλωμένο, πιο ικανό να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, σταθερά στην πρωτοπορία της λαϊκής πάλης, σηματοδότησε και ο πανηγυρικός χαρακτήρας που έδωσαν στο χτεσινό πρώτο κλείσιμο οι Κομματικές Οργανώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Τα γραφεία της ΚΟΑ του ΚΚΕ γέμισαν χτες χαμόγελα και συνθήματα, καθώς συγκεντρώνονταν τα στοιχεία των Οργανώσεων και καταγράφονταν τα θετικά αποτελέσματα της πρώτης σοδειάς. Ο παλμός των φοιτητών και των σπουδαστών που συμμετείχαν στην εκδήλωση - γλέντι για το πανηγυρικό πρώτο κλείσιμο της Αχτίδας ΑΕΙ - ΤΕΙ, μεταδίδονταν σε όλο το κτίριο και έξω από αυτό. Το σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ αντεπίθεση Λαέ» που αντηχούσε, έδινε τον τόνο, το πολιτικό μήνυμα της Οικονομικής Εξόρμησης. Εξάλλου, η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ έκανε ένα δυναμικό ξεκίνημα υπερκαλύπτοντας κατά πολύ το πλάνο της πρώτης ημέρας.


Η Αχτίδα Βιομηχανίας υπερκάλυψε κι αυτή το πλάνο της για το πρώτο κλείσιμο. Ο Παναγιώτης Ζαχαρής, μέλος του Γραφείου της Αχτίδας Βιομηχανίας της ΚΟΑ μεταφέρει από τους χώρους δουλειάς κλίμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας. «Οι εργαζόμενοι, τονίζει, έχουν εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ και γι' αυτό παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της αντεργατικής λαίλαπας της κυβέρνησης δεν αρνούνται να ενισχύσουν το κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί οπαδοί δηλώνουν αποφασισμένοι να βοηθήσουν με μεγαλύτερο πείσμα το ΚΚΕ στις πολιτικές μάχες που βρίσκονται μπροστά μας. Κι αυτό το μήνυμα μας έρχεται από παντού. Δεν πιάνει η βρώμικη επίθεση κατά του ΚΚΕ. Η δουλειά με το κουπόνι στο χέρι μάς δίνει μία αφορμή για μια πλατιά συζήτηση πάνω στις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ και οι εργαζόμενοι δηλώνουν πρόθυμοι να ανταποκριθούν στο αγωνιστικό κάλεσμα».

«Κάναμε ένα μαζικό άνοιγμα κι αυτό έφερε αποτέλεσμα. Ακόμα βέβαια είμαστε στην αρχή της εξόρμησης αλλά τα μηνύματα είναι πολύ θετικά», επισήμανε στο «Ρ» ο γραμματέας της Αχτίδας ΑΕΙ - ΤΕΙ, Γιάννης Πατσής.«Η δουλειά μας, πρόσθεσε, στηρίχτηκε στην πολύ καλή προετοιμασία και η ανταπόκριση από φίλους και οπαδούς του Κόμματος είναι μεγάλη. Παντού επιβεβαιώνεται ότι όταν πηγαίνουμε στον κόσμο με επιχειρήματα και με μαχητικότητα, τότε το Κόμμα κερδίζει έδαφος. Παράλληλα, αποδεικνύεται ότι το ΚΚΕ μπορεί να συσπειρώνει μαζικά και να στρατεύει στις τάξεις του τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Εχει ιδιαίτερη σημασία την περίοδο που διανύουμε να βγει το κόμμα πολιτικά δυναμωμένο, αλλά και οικονομικά ενισχυμένο από αυτή την εξόρμηση, λόγω και της επίθεσης που δέχεται. Ο λαός γνωρίζει ότι τα χρήματα που δίνει πάνε στην ενίσχυση της ταξικής πάλης κι αυτό το εκτιμά ιδιαίτερα».


Από το χτεσινό πανηγυρικό πρώτο «κλείσιμο» στα γραφεία της ΚΟΑ του ΚΚΕ
Από το χτεσινό πανηγυρικό πρώτο «κλείσιμο» στα γραφεία της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ