Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ψηφοθηρική δημαγωγία και υποκρισία

Κυβερνήσεις συνεργασίας «ζυμώνουν» με κλιμακούμενους ρυθμούς στελέχη του κόμματος

Με φραστική επίθεση στην κυβέρνηση, δίχως να αγγίζει στο ελάχιστο την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, επιχειρεί να υφαρπάξει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στις κάλπες ο Αντ. Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ εκφράζει κάλπικα τη διαφωνία του με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση μετά τις εκλογές και φοράει φιλολαϊκές μάσκες όταν διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι «ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα».

Την ίδια στιγμή, βέβαια, αποφεύγει να απαριθμήσει τα συγκεκριμένα μέτρα, για να μην αποκαλυφθεί η πλήρης σύμπλευσή του με τη στρατηγική που υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό επιλέγει να δημαγωγεί ασύστολα με ανέξοδες διακηρύξεις του τύπου «αυτήν την Κυριακή, ο λαός θα πει στον κύριο Παπανδρέου: "Απορρίπτουμε τις θυσίες, χωρίς ελπίδα!". Δε σου δίνουμε "λευκή επιταγή" για τα επώδυνα μέτρα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας χτες το βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Β. Κικίλια στο Σπόρτιγκ.

Παράλληλα, επιλέγει για το κόμμα του το ρόλο του θεματοφύλακα της σταθερότητας του πολιτικού συστήματος, κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι με το εκβιαστικό δίλημμα για πρόωρες εκλογές προκαλεί αποσταθεροποίηση της οικονομίας και της χώρας.

«Απειλεί ο κ. Παπανδρέου το λαό ότι αν καταψηφίσει τους δικούς του υποψηφίους, τότε θα κάνει γενικές εκλογές! Και τον ρωτάω: Για ποιο λόγο, άραγε; Ωστε να τον καταψηφίσουν και πάλι; Μήπως δραπετεύει; Μήπως εγκαταλείπει; Και πρέπει εμείς, τάχα, να "φοβηθούμε" γι' αυτό;», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Παπανδρέου δείχνει ότι δεν εμπιστεύεται την πολιτική του», ότι «η πολιτική του δεν περπατάει, τα νούμερα δεν του βγαίνουν, τα δημόσια έσοδα έχουν πέσει έξω, οι δαπάνες έχουν πέσει έξω, καινούρια μέτρα μας φέρνουν».

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι θεωρεί αναγκαία τα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου λέγοντας πως «εκείνο που λέμε από την αρχή είναι ότι με τα μέτρα του μνημονίου το έλλειμμα θα μπορούσε να το υπερκαλύψει»(!).

Ζυμώνουν κυβερνήσεις συνεργασίας

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν στο εσωτερικό της ΝΔ οι «φωνές» στήριξης μιας «οικουμενικής κυβέρνησης» μετά και την τοποθέτηση του Αντ. Σαμαρά που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στη βάση ενός προγράμματος «ανάπτυξης», εννοείται προς όφελος της πλουτοκρατίας.

Τη σκυτάλη πήρε χτες ο Γ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος με δήλωσή του στο «Εθνος» πρότεινε σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης χωρίς να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. «Ο στόχος του πρωθυπουργού και τώρα και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να είναι να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, εξασφαλίζοντας τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που αναμφισβήτητα πρέπει να επιδείξουν στάση ευθύνης», τονίζει, καλώντας τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία για το σχηματισμό μιας οικουμενικής κυβέρνησης, που «θα ήταν πράγματι χρήσιμη για τον τόπο ετούτη την ώρα».

Θετικός στο ενδεχόμενο μιας οικουμενικής κυβέρνησης στο όνομα «του εθνικού συμφέροντος» εμφανίστηκε (στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ) ο Κ. Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή της ΝΔ δε θα αφορά την κατανομή υπουργείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ