Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΚΟΚΚΙΝΙΑ
Δικαιώθηκε ο δήμαρχος

Ομόφωνα χτες το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά αθώωσε τον Δήμαρχο της Νίκαιας Στέλιο Μπενετάτο και τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής που σε πρώτο βαθμό είχαν επτάμηνη καταδικαστική απόφαση.

Η υπόθεση αφορά στην άδεια κυλικείου που δόθηκε από τη Δημαρχιακή Επιτροπή στο 2ο Γυμνάσιο Νίκαιας, κατ' εξαίρεση, για την ομαλή λειτουργία του σχολείου και την εξυπηρέτηση των μαθητών, καθώς το κτίριο του σχολείου, όπως και όλα τα σχολεία που χτίστηκαν στη διάρκεια της χούντας, δεν είχε οικοδομική άδεια.

Κατά την ακροαματική διαδικασία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος το κατηγορητήριο, αφού δεν προέκυψε ούτε ίχνος δόλου στην απόφαση του Δημάρχου και των μελών της Δημαρχιακής Επιτροπής. Παράλληλα, αποδείχτηκε ότι μοναδικό κίνητρο ήταν η προστασία και η εξυπηρέτηση των μαθητών του σχολείου.

Την αθώωση όλων των κατηγορουμένων πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας, επισημαίνοντας στην αγόρευσή του πως σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε δόλος, πως σκοπός τους ήταν να βοηθήσουν τους μαθητές και πως για την γραφειοκρατία, τις χρονοβόρες διαδικασίες των υπηρεσιών και την κατάσταση που δημιουργήθηκε, δεν ήταν υπεύθυνοι οι κατηγορούμενοι.

Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο Δήμαρχος της Νίκαιας Στ. Μπενετάτος δήλωσε: «Το δικαστήριο σήμερα με πολύ ουσιαστικές και καθαρές διαδικασίες και με την εισήγηση του εισαγγελέα είπε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση δόλου στην ενέργεια της Δημοτικής Αρχής να δώσει άδεια για να λειτουργήσει το κυλικείο στο 2ο γυμνάσιο κατ' εξαίρεση. Και το ερώτημα που πραγματικά δυστυχώς παραμένει είναι γιατί πήγαμε στην πρωτόδικη δίκη και γιατί είχαμε καταδίκη επτά μηνών; Ενα ερωτηματικό που πραγματικά μας προβληματίζει και ήταν η πρώτη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής αφού ήταν στην αρχή του 2003, αλλά έχουμε και άλλα ζητήματα όπως για τις κεραίες και τα λοιπά θέλοντας να προστατέψουμε τις ζωές των πολιτών με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, βρεθήκαμε στα δικαστήρια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεντροφυτεύσεις σε σχολεία της πόλης (2008-06-03 00:00:00.0)
Ξήλωσαν κι άλλη κεραία κινητής τηλεφωνίας (2005-06-17 00:00:00.0)
Κάθε παρέλαση και αντιπολεμική διαδήλωση (2003-03-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ