Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ο ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ: «Είναι πραγματικά απίθανη η αντίδραση μέρους της ελληνικής κοινωνίας στο φαινόμενο της τρομοκρατίας (...) Αναπτύχθηκαν όλες οι απαραίτητες θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες συνδέουν παραδοσιακά την άκρα Αριστερά με τα πιο ακραία δεξιά ιδεολογήματα (...) Ηταν τέτοια η αγωνία της κοινωνίας να ξεπεράσει τα χρόνια της χούντας και τον "χωροφύλακα μπαμπούλα", που σχεδόν απεδέχθη την τρομοκρατία ως νόμιμο είδος διαμαρτυρίας και κομμάτι του δημόσιου βίου της χώρας (...) Ενα κομμάτι της μεταπολιτευτικής Αριστεράς μεγάλωσε, δυστυχώς και "τα παιδιά" του με τη λογική πως όλα είναι επιτρεπτά στο πεδίο της διαμαρτυρίας και κατ' επέκταση της βίας (...) Αν δεν σοβαρευτούμε, αν δεν εγκαταλείψουμε αυτή την άθλια προσέγγιση του "έλα τώρα, ξέρουμε ποιοι είναι από πίσω", το πρόβλημα θα θεριεύει και δεν θα βρίσκει λύση» (ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ο ΑΛΛΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ: «Πότε η ελληνική κοινωνία θα αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά με την τρομοκρατία; Πότε, δηλαδή, θα τη θεωρήσει αυτό που πραγματικά είναι, μια ασύμμετρη απειλή εναντίον της κοινωνίας (...) Τι άλλο πρέπει άραγε να συμβεί για να πάψει η τρομοκρατία να θεωρείται κάτι σαν νεανικό χόμπι ή σαν εναλλακτική πολιτική δραστηριότητα; (...) Δεν υπάρχει χειρότερη μέθοδος αντιμετώπισης μιας απειλής από την υποτίμηση και την υποβάθμισή της. Η ελληνική κοινωνία (...) επέμενε να μην αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο στις πραγματικές του διαστάσεις. Να επιδεικνύει μια ακατανόητη ανοχή, μια ύποπτη επιείκεια και έναν απαράδεκτο συμψηφισμό (...) Για κάποιους παρανοϊκούς και μάλλον ανεξήγητους λόγους, η κοινωνία μας έχει γενικώς δαιμονοποιήσει το αίτημα της ασφάλειας (...) Είναι ένδειξη κοινωνικής καθυστέρησης; Αριστερής κουταμάρας;» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).

ΠΟΙΟΣ ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΑΙ... «Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί το σκηνικό τρομοκρατίας που στήνεται τις τελευταίες μέρες λίγο πριν από τις εκλογές και λίγες μέρες μετά την ύποπτη επανεμφάνιση του Μπιν Λάντεν με απειλές σε βάρος της Γαλλίας και του Σαρκοζί. Το ΚΚΕ καλεί το λαό να είναι επιφυλακτικός και δύσπιστος σε όσα μεταδίδονται από τα ΜΜΕ, να επαγρυπνεί και να κρίνει τις εξελίξεις με βάση το ποιος επωφελείται, ποιον εξυπηρετούν οι προβοκατόρικες ενέργειες και το κλίμα τρομοφοβίας που κάποιοι δημιουργούν» (το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ / ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ