Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΑΛΗΘΕΙΕΣ & ΨΕΜΑΤΑ
Οι προτάσεις Γκιουλέκα ωφελούν τα μονοπώλια

«

Φιλοδοξούμε να κριθούμε από τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει και όχι από τις προθέσεις». Αυτά είπε ο Κώστας Γκιουλέκας, υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, κατά το τελευταίο «ντιμπέιτ» που διοργάνωσε η εφημερίδα «Μακεδονία», χτες, Τετάρτη. Επειδή δε θέλουμε να ...αδικήσουμε τον Κ. Γκιουλέκα, θα κάνουμε ακριβώς αυτό.

Στο σχέδιο «για την οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, την προσέλκυση επενδύσεων και την προβολή της ως τουριστικού προορισμού πρώτης γραμμής», αναφέρεται ανάμεσα στα άλλα:

«Ιδρυση Κέντρου Προσέλκυσης και Υποστήριξης Επενδύσεων». «Κατασκευή Μαρίνων». Τι λέει, δηλαδή; Οικονομική ανάπτυξη προς όφελος των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Οικονομική ανάπτυξη, που στόχο θα έχει να προσελκύει επενδύσεις, σαν κι αυτές που κάνει η COSCO στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς. Οικονομική ανάπτυξη, που θα κατασκευάζει μαρίνες, οι οποίες αφενός θα κλείνουν την πρόσβαση των εργαζομένων στη θάλασσα και αφετέρου θα καταλάβουν και θα τσιμεντοποιήσουν και τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της πόλης. Την ίδια ώρα έχουν δημιουργηθεί όλες οι συνθήκες φτηνής εργατικής δύναμης για μεγαλύτερη κερδοφορία όπως συνεχής επέκταση της ελαστικής εργασίας, απαγόρευση αύξησης των μισθών, μείωσή τους με τις επιχειρησιακές συμβάσεις, Ασφαλιστικό που καθιερώνει τη δουλειά ως τον τάφο, ενώ ήδη ανοίγει ο δρόμος για να μην πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές οι επιχειρηματίες, με τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας. Μ' αυτά συμφωνεί και απαυξάνει ο κ. Γκιουλέκας.

Παρακάτω, στον τομέα «κοινωνική πολιτική και διαχείριση της κρίσιμης αυτής συγκυρίας», αναφέρει:

-- «Πάγωμα δημοτικών τελών για το 2011». Το «πάγωμα» των δημοτικών τελών, πόσο μάλλον για ένα μόνο χρόνο, σε τίποτα δε θα ανακουφίσει τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα απ' τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια αυξήθηκαν τόσο ώστε η Θεσσαλονίκη να έχει απ' τα υψηλότερα τέλη της χώρας.

-- «Κοινωνικά παντοπωλεία και Κοινωνικά φαρμακεία». Στη λογική του μπαλώματος, της οξυμένης φτώχειας κινείται και αυτή η πρόταση. Αυξημένη φτώχεια που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ της οποίας είναι υποψήφιος. Εδώ ταιριάζει το «να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι». Τέτοιες δράσεις, το μόνο που προσφέρουν είναι διαχείριση των εξαθλιωμένων να μην πεθάνουν της πείνας με τη συνδρομή μονοπωλιακών ομίλων... Σημειώνεται πως αντίστοιχο σχέδιο έχει εφαρμοστεί στο Δήμο Αθηναίων, υπό την ταμπέλα, μάλιστα, της πολυεθνικής «Καρφούρ».

«

Job portal για τη διαδικτυακή σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας». Πώς θα λειτουργεί; Σαν δουλεμπορικός, ή σαν ρουσφετολογικός μηχανισμός; Πότε οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έλυσαν προβλήματα ανεργίας και μάλιστα χωρίς ρουσφέτι και εξαγορά; Υποχείρια των κομμάτων τους θέλουν τους εργαζόμενους, την ώρα που η ανεργία (επίσημα) έχει φτάσει στο 12% και προβλέπεται ότι θα φτάσει στο 14,5% και πραγματικά θα ξεπεράσει το 20%, οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν δώσει το «ελεύθερο» στο μεγάλο κεφάλαιο να απολύουν όταν και όποτε θέλουν, είναι το λιγότερο κοροϊδία απέναντι στους ανέργους που περιμένουν στις ουρές του ΟΑΕΔ, μια τέτοια πρόταση.

-- «Ιδρυση Κέντρου στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας και πρόληψης της ανεργίας». Το γνωστό, ψευδεπίγραφο, τροπάρι της νεανικής επιχειρηματικότητας που είναι αδιέξοδο. Ολοι αποκλείεται να γίνουν επιχειρηματίες. Οι νέοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τέτοιες προτάσεις. Πρέπει να διεκδικήσουν και να αγωνιστούν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με 5ήμερο, 7ωρο, 35ωρο, να διεκδικούν μέτρα προστασίας των ανέργων, ώσπου να πιάσουν δουλειά και να 'χουν καθαρό πως πλήρης δουλειά με δικαιώματα μόνο σε καθεστώς λαϊκής εξουσίας και οικονομίας μπορούν να εξασφαλίσουν.

Οι προτάσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα του Κ. Γκιουλέκα, δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από προτάσεις που ισχυροποιούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των βιομηχάνων. Οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν. Μόνο να χάσουν...


Κ.Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ