Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Αναφαίρετο δικαίωμα η πολιτική καμπάνια

Συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας η προσφυγή κατά υποψήφιας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με αφορμή την ανάρτηση πανό του ΚΚΕ για την υποστήριξή της

Από την Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων της Περιφέρειας Αττικής κλήθηκε χτες να καταθέσει η υποψήφια δήμαρχος Κορυδαλλού της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Χρ. Παναγιωτακοπούλου, επειδή το ΚΚΕ ανάρτησε πανό και αφίσες με τα οποία ενημερώνει ότι στηρίζει το συγκεκριμένο συνδυασμό στο Δήμο Κορυδαλλού και την Περιφέρεια Αττικής.

Η υποψήφια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και εκπρόσωπο του Κόμματος, Γ. Μανουσογιαννάκη, έκαναν σαφές ότι τα πανό και οι αφίσες κατασκευάζονται από το ΚΚΕ, τοποθετούνται από το ΚΚΕ και αποτελούν πολιτική καμπάνια του ΚΚΕ, το οποίο στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές στηρίζει όλους τους συνδυασμούς με το όνομα «Λαϊκή Συσπείρωση», ενιαία πανελλαδικά. Ως εκ τούτου η υπόθεση αυτή εκφεύγει των ορίων της αρμοδιότητας της Επιτροπής, γιατί αφορά την πολιτική δραστηριότητα του ΚΚΕ, και όχι παράβαση του συνδυασμού και των υποψηφίων του.

Η Επιτροπή επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της σε συνεδρίασή της τις επόμενες μέρες.

Την κλήση σε απολογία δύο υποψηφίων του Κόμματος είχε καταγγείλει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, από την Πετρούπολη, στα τέλη του μήνα. «Αυτό θεωρείται παράνομο, δηλαδή δεν έχει δικαίωμα το ΚΚΕ να αναρτήσει πανό και να ενημερώσει το λαό ότι αυτούς τους συγκεκριμένους υποψήφιους στηρίζει. Εχουμε κάθε υποχρέωση να το κάνουμε, πολύ περισσότερο που στις διάφορες δημοσκοπήσεις και στις ενημερώσεις εμφανίζονται τα ονόματα των υποψηφίων και δε φαίνονται τα κόμματα που τους στηρίζουν. Την ευθύνη του πανό την έχει αναλάβει το ΚΚΕ. Εμείς τα μέσα που διαθέτουμε στην ενημέρωση, είναι κατ' αρχήν να διεκδικούμε στα μέσα ενημέρωσης να προσκαλούμαστε και διεκδικούμε και με την αφίσα και με το πανό, παίρνοντας υπόψη να είναι καλαίσθητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ