Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΧΥΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απολύουν εργαζόμενους για να μπουν οι εργολάβοι

Προβλήματα στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Θεσσαλονίκης στη Μαυροράχη, το βιολογικό καθαρισμό, τα περιβαλλοντικά πάρκα στις παλιές χωματερές, τα προγράμματα ανακύκλωσης, αλλά και σε κάθε δραστηριότητα του Συνδέσμου ΟΤΑ (ΣΟΤΑ) Νομού Θεσσαλονίκης προκαλεί η απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει τις προσφυγές των 160 συμβασιούχων εργαζομένων που διεκδικούσαν τη μονιμοποίησή τους, καθώς ο σύνδεσμος έμεινε με το μισό προσωπικό. Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι από χτες το πρωί ξεκίνησαν αποκλεισμό του ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, συνεχίζοντας τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ο ΣΟΤΑ αποφάσισε να λειτουργήσει το ΧΥΤΑ Μαυροράχης με το μόνιμο προσωπικό και εργαζόμενους που θα μετακινηθούν από άλλες υπηρεσίες. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε υπογραφή δίμηνων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για τη λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών σε Ταγαράδες και Μαυροράχη, ενώ ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών να προχωρήσει άμεσα στην έγκριση συμβάσεων έργου για το απαραίτητο προσωπικό, μέχρι να διαμορφωθεί ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ετσι απαντούν οι αιρετοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στον ΣΟΤΑ, στο αίτημα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, διεκδικώντας γρήγορα συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου, μέχρι να διαμορφωθεί το νέο καλλικρατικό - περιφερειακό σχήμα που θα έρθει να επιταχύνει την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων από την καθαριότητα.

Με τέτοιες πρακτικές και με δίμηνη δουλειά με το μπλοκάκι προσπαθούν να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους προκειμένου να μην εισπράξουν στις εκλογές την οργή για την πολιτική που υπηρετούν και τους είχε καταδικάσει στην εργασιακή ομηρία και τώρα στην ανεργία.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον ΣΟΤΑ και ευρύτερα στους ΟΤΑ έχουν την ευκαιρία στις 7 του Νοέμβρη με την ψήφο τους στη «Λαϊκή Συσπείρωση» να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους. Να δώσουν προοπτική στον αγώνα για να φύγουν οι εργολάβοι από τους δήμους, καμιά απόλυση - μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ