Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ
Υπηρεσίες Υγείας κόντρα σε ανταποδοτικότητα και φορομπηξία

Καθημερινές οι συζητήσεις των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις γειτονιές. Η φωτογραφία από την προχτεσινή συζήτηση με το Νίκο Σοφιανό στα Σεπόλια
Καθημερινές οι συζητήσεις των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις γειτονιές. Η φωτογραφία από την προχτεσινή συζήτηση με το Νίκο Σοφιανό στα Σεπόλια
Με το σωματείο των γιατρών των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων συναντήθηκε χτες το μεσημέρι ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το προεδρείο του ΣΙΔΑ σκιαγράφησε την απαράδεκτη εικόνα με τα δημοτικά ιατρεία σήμερα: Τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Την απασχόληση όλο και περισσότερων με συμβάσεις έργου. Το γεγονός ότι τα ιατρεία αυτά δεν είναι ενταγμένα σε ένα κεντρικό σχεδιασμό. Τις προσπάθειες να παραδοθούν με ποικίλους τρόπους σε ιδιώτες. Την απαξίωση και υπολειτουργία τους. Ο Νίκος Σοφιανός υπογράμμισε τη στήριξη της παράταξης στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, τη θέση της και τις διεκδικήσεις της για επαρκείς, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλο το λαό κόντρα σε λογικές ανταποδοτικότητας, επιχειρηματικότητας, φορομπηξίας.

Νωρίτερα, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των «Γιατρών του κόσμου». Του μετέφεραν την εμπειρία που έχουν από τα ιατρεία που διατηρούν για περίθαλψη μεταναστών και προσφύγων, τονίζοντας παράλληλα ότι, για παράδειγμα, στο ιατρείο τους στο Πέραμα αυξάνεται καθημερινά η επισκεψιμότητα λόγω των Ελλήνων απόκληρων, ανέργων, ανασφάλιστων που προσέρχονται εκεί για παροχές υγείας. Ο Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι η κατάσταση π.χ. στο κέντρο χειροτερεύει ως επακόλουθο της κρίσης του συστήματος και του γεγονότος ότι η ΕΕ έκλεισε τις άλλες πύλες εισόδου στην επικράτειά της, με την Ελλάδα να μένει μόνη τέτοια. Οτι για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα χρειάζεται ρήξη, ανυπακοή, απειθαρχία με την πολιτική της ΕΕ, να διεκδικηθούν και παρθούν συγκεκριμένα μέτρα όπως ανοιχτοί, οργανωμένοι χώροι φιλοξενίας γι' αυτούς τους ανθρώπους, ταξιδιωτικά έγγραφα ή/και πολιτικό άσυλο για όσους θέλουν να ταξιδέψουν για αλλού, πλήρη δικαιώματα για όσους ζουν και εργάζονται εδώ, χτύπημα των μαφιών και των κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ