Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών και όχι των μονοπωλίων

Ομιλία Μανώλη Συντυχάκη, υποψηφίου δημάρχου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στο Πανεπιστήμιο

Να δώσουν ανατρεπτική απάντηση στις 7 Νοέμβρη με ψήφο τιμωρίας και ανατροπής της αντιεκπαιδευτικής αντιλαϊκής πολιτικής, υπερψηφίζοντας τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κάλεσε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, Μανώλης Συντυχάκης σε εκδήλωση που οργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ.

Ο Μανώλης Συντυχάκης, στην ομιλία του, τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης στη δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση δεν πρόκειται ν' αφήσει όρθιο τίποτα, γι' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να αντιδράσουν άμεσα φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί, ερευνητές και συνολικά οι εργαζόμενοι.

Αναφερόμενος στο νέο μοντέλο που θέλει να επιβάλει η αγορά επισήμανε ότι αυτό σημαίνει σπουδές επί πληρωμή και κέρδη για τις επιχειρήσεις. «Διοίκηση με μάνατζερ, απευθείας σύνδεση με την αγορά και χρηματοδότηση με "προγραμματικές συμφωνίες" με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα. Καθηγητές εξαρτημένοι απ' τους χορηγούς: Το "νέο" πανεπιστήμιο - επιχείρηση θα έχει και νέους καθηγητές που, μεταξύ άλλων, θα "χορηγούνται", αφού θα υπάρχουν έδρες με χορηγία». «Ιδιωτικοποιούν, πρόσθεσε, τα δημόσια ιδρύματα στήνοντας Πανεπιστήμια - επιχειρήσεις. Στρώνουν το δρόμο για να μπουν δίδακτρα. Οι μαθητές θα μπαίνουν πλέον στην ιδιωτικοποιημένη Ανώτατη Εκπαίδευση για να τους "δασκαλεύουν" βιομήχανοι και εφοπλιστές πώς θα γίνουν φτηνή σάρκα στις στοχεύσεις του κεφαλαίου. Γι' αυτό καταργούν τη φοιτητική μέριμνα, αφήνουν τις εστίες να ρημάξουν, πετάνε τους σπουδαστές στο δρόμο, κλείνουν λέσχες και εστιατόρια, δε δίνουν στους φοιτητές τα πάσο, κόβουν βιβλία και σημειώσεις για να τα ψηφιοποιούν οι μεγαλοκαρχαρίες των εκδοτικών οίκων».

Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου κάλεσε τους νέους, τους φοιτητές σε αντεπίθεση κόντρα στην πολιτική που γεννά τα προβλήματά τους με πολιτικοποιημένο οργανωμένο κίνημα για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών και όχι των μονοπωλίων.

Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου

Κάλεσμα για μαζική ψήφο στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρεια Κρήτης και Δήμο Ηρακλείου απηύθυναν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Στέλιος Ορφανός και ο υποψήφιος Δήμαρχος Μανώλης Συντυχάκης στις ομιλίες τους χτες το βράδυ στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στο Ηράκλειο στην πλατεία Κορνάρου.

Η απήχηση του κόσμου και ιδιαίτερα της νεολαίας στο χθεσινό κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα εγκαίνια του εκλογικού ήταν μεγάλη.

Και οι δύο ομιλητές απευθυνόμενοι στο λαό του Ηρακλείου κάλεσαν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τη νέα γενιά να συστρατευτούν και με την ψήφο τους στον αγώνα ενάντια στην πολιτική του μνημονίου, του «Καλλικράτη», της ΕΕ, με την οποία συμφώνησαν όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ, άσχετα αν παριστάνουν σήμερα ότι διαφωνούν για να κλέψουν ψήφους.

Και οι δύο επικεφαλής, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσίασαν τους υποψήφιους των συνδυασμών, καλώντας τους με τη σειρά τους, μέχρι τις εκλογές να φτάσουν παντού με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, σε χώρους δουλειάς, μέσα στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στα εμπορικά καταστήματα, στις γειτονιές και τα χωριά, στους χώρους όπου συγκεντρώνεται η νεολαία, ενημερώνοντας τον κόσμο για τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και την ανάγκη της οργάνωσης των αγώνων που θα συνεχιστούν, όπως τόνισαν και μετά τις εκλογές. «Να μην αφήσουμε ούτε μια παγίδα να μπλοκάρει κόσμο. Να μην αφήσουμε τόπο δουλειάς και σπίτι να μην μπούμε με το ψηφοδέλτιο. Αυτή τη φορά με τη μεγάλη στροφή στη "Λαϊκή Συσπείρωση", η νίκη πρέπει να είναι του λαού», επισήμαναν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ