Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Οι αγροτικοί γιατροί είναι το αποκούμπι στα χωριά

Οι αγροτικοί γιατροί αποτελούν στήριγμα και αποκούμπι της εργατικής, λαϊκής οικογένειας της υπαίθρου και σιγουριά των απόμαχων των χωριών στον τομέα της Υγείας, καθώς είναι αυτός που πρώτος τους επισκέπτεται για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα υγείας, τονίζει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΠΕΚ) με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτικών γιατρών στο νησί της Λέσβου.

Το ΠΕΚ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους γιατρούς σχετικά με τις κινητοποιήσεις τους «για τα μεσαιωνικά ωράρια εργασίας που εξαναγκάζονται από τον διορισμένο, από την κυβέρνηση, διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας, για τις τεράστιες ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής, φαρμακευτικού υλικού, καθώς και την επιβολή χαρατσιού 3 ευρώ για κάθε επίσκεψη στα Κέντρα Υγείας, ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση, μέτρο που θα πλήξει ιδιαίτερα τους ανασφάλιστους, τους ανέργους και τους μετανάστες».

«Ισως, υπογραμμίζει το ΠΕΚ, για την κυβέρνηση τα παραπάνω είναι άνευ ουσίας, γιατί η πολιτική της είναι πολιτική εξυπηρέτησης των πολυεθνικών, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και μέσα σ' αυτό το πλαίσιο της πολιτικής της εντάσσει και τα Κέντρα Υγείας της υπαίθρου. Θεωρώντας την υγεία ως κόστος και εμπόρευμα, με κάθε τρόπο επιδιώκει την παραπέρα εμπορευματοποίησή της. Ετσι, με τον πολυδιαφημιζόμενο Καλλικράτη, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα περιέλθει στους δήμους και η Δευτεροβάθμια στις Περιφέρειες, χωρίς τους ανάλογους πόρους, που ήδη έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι με την άμεση και ιδιαίτερα με την έμμεση φορολογία, όπου τα Κέντρα Υγείας, απαξιωμένα πια από την πολιτική της κυβέρνησης και από τη ρητή δέσμευση με το Μνημόνιο, θα περιέλθουν σε μαρασμό και θα αναθέσουν τη λειτουργία στους δήμους και στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Τα Νοσοκομεία θα γίνουν εμπορικά, που θα πουλάνε υπηρεσίες υγείας, παραδομένα πλήρως στο κεφάλαιο, που όλο και περισσότερο εδραιώνεται στο χώρο της Υγείας. Κραυγή απόγνωσης πριν από μέρες είχαμε και από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, για έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, για έλλειψη φαρμακευτικών υλικών κ.ά. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στην Πρωτοβάθμια Υγειονομική Μονάδα ΙΚΑ Μυτιλήνης».

«Θεωρούμε τους αγροτικούς γιατρούς, τμήμα εργαζομένων στην Υγεία, με ίσα συνδικαλιστικά, εργασιακά, μισθολογικά δικαιώματα με τους μόνιμους συναδέλφους τους», τονίζει σε άλλο σημείο το ΠΕΚ, καλώντας στη συγκρότηση λαϊκού μετώπου που θα παλεύει για:

-- Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-- Κάλυψη όλων των κενών στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία του νομού, με μόνιμο ειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό, μόνιμο με πλήρη απασχόληση με πενθήμερο με 30 ώρες και 1 εφημερία την εβδομάδα. Απορρόφηση όλων των γιατρών και νοσηλευτών που περιμένουν άνεργοι ή ετεροαπασχολούμενοι, παρά τις τεράστιες ανάγκες για το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού.

-- Ενταξη των Αγροτικών Γιατρών στο ωράριο των μόνιμων γιατρών, με ανάλογα ρεπό και μισθολόγιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ