Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
«Ολοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα»

Νέο αγωνιστικό ραντεβού τη Δευτέρα, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση, που διοργανώνουν τη Δευτέρα, 25 Οκτώβρη, στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, απευθύνουν σε όλους τους συνταξιούχους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ - ΝΑΤ και ΟΤΑ.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, οι συνεργαζόμενες οργανώσεις των συνταξιούχων δηλώνουν ότι: «Απορρίπτουμε τα ψεύτικα διλήμματα περί χρεοκοπίας και πτώχευσης της Ελλάδας. Η αλήθεια είναι ότι εκείνος που χρεοκοπεί από τις πολιτικές τους είναι οι συνταξιούχοι, η εργατική τάξη και ο λαός. Την ίδια στιγμή, φοροαπαλλάσσονται τα μεγάλα συμφέροντα, η πλουτοκρατία, εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες και τους δίνονται καινούρια προνόμια. Απορρίπτουμε τη λογική της ανάπτυξης που στηρίζεται στην εξασφάλιση κερδών στο μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές. Εκεί βρίσκονται οι αιτίες της κρίσης, που τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ φόρτωσαν στις πλάτες μας και μας ρήμαξαν».

Παράλληλα, καλούν τους συνταξιούχους «να καταδικάσουν τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες, επίσημους και ανεπίσημους, που στήριξαν, στηρίζουν και θα στηρίξουν τις αντεργατικές πολιτικές, γιατί έχουν και αυτοί ευθύνη και τα αποτελέσματα των εκλογών θα χρησιμοποιηθούν ως έγκριση και θα δώσουν το πράσινο φως για τη συνέχιση των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων».

Αδιέξοδη τακτική

Στο μεταξύ χτες τα Σωματεία Συνταξιούχων ΤΕΥΤΕΚΩ (ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΤΑΠ-ΟΤΕ) πραγματοποίησαν συγκέντρωση στελεχών. Πέρα από τις γενικές αναφορές και τις περιγραφές για τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι συνταξιούχοι, αποφεύχθηκε από τους διοργανωτές τόσο η συζήτηση για τις αιτίες και τους υπαίτιους για τη σημερινή κατάσταση, όπως και η συζήτηση, για τη διέξοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι εμφανίστηκε ως αγωνιστική παρέμβαση η προσφυγή για την αντισυνταγματικότητα του νόμου που επιβάλλει τα χαράτσια στις συντάξεις. Γι' αυτό άλλωστε δεν έλειψαν και οι φωνές και διαμαρτυρίες από τους συμμετέχοντες που ζητούσαν προτάσεις και όχι περιγραφές.

Στον αντίποδα, συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ταξικό συνταξιουχικό κίνημα μέσα από τις τοποθετήσεις τους ανέδειξαν και τις αιτίες και τους υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση, τις γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις και όλους όσοι στηρίζουν τη λογική του ευρωμονόδρομου. Κατήγγειλαν ότι τα βάρβαρα αντεργατικά - αντιασφαλιστικά μέτρα σε βάρος των συνταξιούχων, των εργαζομένων και συνολικά του λαού της χώρας στόχο έχουν να βοηθήσουν την πλουτοκρατία να ξεπεράσει την κρίση της. Ανέδειξαν ως μοναδική διέξοδο τη συσπείρωση και τον αγώνα για άμεσα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας, για να μπει φρένο στη βάρβαρη επίθεση, με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ