Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Απλήρωτοι μένουν οι εργαζόμενοι

Νέα κινητοποίηση χτες, με μπροστάρη το σωματείο τους, του οποίου το τιμόνι εμπιστεύθηκαν ξανά στις ταξικές δυνάμεις

Στα χέρια της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» που είναι συσπειρωμένη στις γραμμές του ΠΑΜΕ, παρέδωσαν και πάλι οι εργαζόμενοι του Δήμου Περάματος το τιμόνι του Συλλόγου τους, δίνοντάς της στις εκλογές, που ολοκληρώθηκαν προχτές για την ανάδειξη νέας διοίκησης, τις 3 από τις 5 έδρες.

Συγκεκριμένα, από τους 261 ψηφίσαντες η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση» πήρε 132 ψήφους και 3 έδρες, η παράταξη «Ενωτική - Ανανεωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΠΑΣΚΕ) 68 ψήφους και 1 έδρα και η παράταξη «Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων» (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) 56 ψήφους και 1 έδρα.

Τα αποτελέσματα αυτά αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αν προστεθεί ότι οι εκλογές στο Σύλλογο έγιναν εν μέσω προεκλογικής περιόδου και ο δήμαρχος Περάματος Γ. Γλύκας (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝ) με τις δυνάμεις της συναίνεσης στο Σύλλογο, όχι μόνο έχουν μετατρέψει το Δήμο σε ρουσφετολογικό μηχανισμό, αλλά ασκούν πιέσεις και εκβιασμούς σε βάρος των συμβασιούχων, οι οποίοι σε αυτές τις εκλογές ήταν περισσότεροι και με τις μάχες που έχει δώσει η αγωνιστική παράταξη, έχουν όλοι, ανεξαιρέτως, δικαίωμα ψήφου.

Στο μεταξύ, λίγες ώρες μετά την εκλογή της, η νέα διοίκηση του Συλλόγου ανέλαβε δράση. Με απόφαση της αγωνιστικής πλειοψηφίας από χτες ξεκίνησαν δυναμικές κινητοποιήσεις, κλείνοντας υπηρεσίες του Δήμου οι εργαζόμενοι με συμβάσεις που είναι απλήρωτοι, αλλά και οι «μόνιμοι» εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν πάρει δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με εγγύηση του δήμου και από το 2008 ο Δήμος, ενώ κάνει την παρακράτηση των δόσεων από τους μισθούς τους, δεν τις αποδίδει! Αποτέλεσμα είναι αρκετοί από αυτούς να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της κατάσχεσης των σπιτιών τους! Οι εργαζόμενοι όπως αποφάσισαν χτες, στα πλαίσια συγκέντρωσης και μετά την κοροϊδία που «εισέπραξαν» από τον δήμαρχο Γ. Γλύκα στη διάρκεια συνάντησής τους, ο αγώνας τους θα συνεχίζεται και θα κλιμακώνεται μέχρι να τους καταβληθούν τα λεφτά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ