Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΕΡΤ του πιο βρώμικου γκαιμπελισμού

Συνέχεια από τη σελίδα 1

Ετσι γράφει την Ιστορία η ΕΡΤ. Τους πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρούς της Σοβιετικής Ενωσης, στον πόλεμο κατά του φασιστικού ιμπεριαλισμού, όχι μόνο τους αποσιώπησε, αλλά και τους μετέτρεψε αντιστοίχως σε θύματα του «σταλινικού καθεστώτος»!

Ολα αυτά συνοδεύονταν από εικόνες. Από πού ήταν παρμένες αυτές οι εικόνες, ποιοι συρράψανε άγνωστες στον κόσμο κινηματογραφικές σκηνές και τις παρουσίασαν ως σχετικές με την αφήγηση, που δήθεν αποτύπωναν την αντιστοιχία λόγου και εικόνας; Αγνωστο; Μάλλον όχι. Οι παραγωγοί αυτού του εμετικού ντοκιμαντέρ φαίνεται ότι έχουν μάθει καλά τη δουλειά από τα πρακτορεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Στο παραπάνω ανοσιούργημα πρόσθεσαν και αφηγήσεις «ειδικών» (διάβαζε πρακτόρων) που αναλαμβάνουν εργολαβικά να... ανακαλύπτουν γεγονότα και να τα «επιβεβαιώνουν» ως... ειδήμονες που είναι!

Δεν είναι, βεβαίως, η πρώτη φορά που η ΕΡΤ... θαυματουργεί. Συχνά η ΕΤ3, η ΝΕΤ, βεβαίως η ΕΤ1, αναμασούν τα ίδια και τα ίδια αντικομμουνιστικά. Αλλά αυτό το προχτεσινό ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, εκτός ίσως από ένα προηγούμενο της ΝΕΤ, που εμφάνιζε τον Στάλιν ως δημιουργό πιθηκανθρώπων σε ειδικά εργαστήρια!

Δεν είναι μόνο οι εκλογές ο λόγος που ο κυβερνητικός αντικομμουνισμός δίνει ρέστα. Είναι και τα τελευταία ψηφίσματα του Συμβουλίου της ΕΕ, που έδωσαν νέο αυξανόμενο ρυθμό στον αντικομμουνιστικό οίστρο και που η κυβέρνηση των βιομηχάνων - εφοπλιστών - τραπεζιτών υλοποιεί. Ο αντικομμουνισμός τους θα είναι τόσο πιο βρώμικος, όσο πιο βάρβαρα είναι τα αντιλαϊκά μέτρα. Ας γίνει και αυτό κριτήριο των εκλογών στις 7 και 14 του Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ