Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
Αλληλοκατηγορίες για μίζες και εκβιασμούς

Ολοκληρώνεται σήμερα η εξέταση των μαρτύρων

Σε ομολογία ότι έδωσαν «μίζες» σε διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων για το «δομημένο ομόλογο» των 280 εκατομμυρίων ευρώ προχώρησαν χτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά το θέμα, οι Σ. Πρινιωτάκης και Γ. Αποστολίδης, συνέταιροι στην χρηματιστηριακή εταιρεία «Ακρόπολις» η οποία είχε εμπλακεί στη διακίνηση του συγκεκριμένου ομολόγου. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο είναι προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό και χτες στην Εξεταστική παρουσίασαν δύο διαφορετικές εκδοχές για το θέμα της «μίζας» που δόθηκε, τόσο στις χωριστές καταθέσεις που έδωσαν, όσο και στην κατ' αντιπαράσταση εξέταση που ακολούθησε.

Ο Γ. Αποστολίδης είπε ότι ποσό 6 εκατομμυρίων ευρώ από τη συμμετοχή της «Ακρόπολις» στη διοχέτευση του «δομημένου» στα ασφαλιστικά ταμεία τοποθετήθηκε στο χρηματοκιβώτιο του Σ. Πρινιωτάκη και στη συνέχεια διακινήθηκε από τον Πρινιωτάκη στους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων που αγόρασαν το «δομημένο» (ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΦΕ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΣΕΥΠ). Παραδέχθηκε ότι ο ίδιος έκανε στις 28 Φλεβάρη 2007 ανάληψη 2.400.000 ευρώ σε μετρητά και τα τοποθέτησε στο χρηματοκιβώτιο του Πρινιωτάκη, αλλά υπέγραψε για 6 εκατομμύρια μετά από εκβιασμό του τελευταίου ότι εάν δεν υπέγραφε δεν θα πληρωνόταν η εγγύηση που του είχαν επιβάλει οι εισαγγελείς.

Από την πλευρά του ο Σ. Πρινιωτάκης είπε στην Εξεταστική ότι από αυτά τα 6 εκατομμύρια ευρώ ο Αποστολίδης έκανε «μαύρες πληρωμές» προς τον τότε πρόεδρο του ΤΕΦΥ για να ενεργοποιηθούν «οι προσβάσεις» από τη μία στο υπουργείο Απασχόλησης και να «σπρωχθεί» το «δομημένο» στα παραπάνω ασφαλιστικά ταμεία και από την άλλη στο υπουργείο Οικονομίας για να προχωρήσει η έκδοση του ομολόγου.

Σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή καταθέτει ο πρώην υπουργός Εργασίας Β. Μαγγίνας και ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης. Με τις μαρτυρίες αυτές ολοκληρώνεται ο κατάλογος των μαρτύρων και αρχίζει η διαδικασία για τη συγγραφή του πορίσματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ