Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
«Δίνουν ψευτοβοήθημα για να κλέψουν τη λαϊκή ψήφο»

Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, μετά από συνάντηση με συνταξιούχους στη Χαλκίδα

Ο Γ. Μαρίνος
Ο Γ. Μαρίνος
«Οι προκλητικές ανακοινώσεις του Γ. Παπανδρέου για το ψευτο-βοήθημα στους συνταξιούχος το μήνα Δεκέμβρη αποτελούν μεγάλο εμπαιγμό σε βάρος των απόμαχων της δουλειάς και του συνόλου των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Η κυβέρνηση κατάργησε τη 13η και 14η σύνταξη, δηλαδή τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα Αδείας, γνωρίζοντας ότι αυτή η πολιτική απόφαση οδηγεί σε απόλυτη χειροτέρευση της κατάστασης, σε απόλυτη φτώχεια εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους που στην πλειοψηφία τους - περίπου 70% - παίρνουν σύνταξη κάτω από 600 ευρώ».

Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, σημείωσε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Εύβοιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μετά από πλούσια συζήτηση που είχε με συνταξιούχους - το πρωί της Κυριακής - στη Χαλκίδα.

Ενώ πρόσθεσε: «Σε όλους τους απόμαχους της δουλειάς η κυβέρνηση λέει: "Σας γράφω στα παλιά μου παπούτσια, επιμένω στην κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης και - για να σας κλέψω την ψήφο - πετάω σε ορισμένους από εσάς ένα ψευτοβοήθημα από 100 μέχρι 300 ευρώ - εξαιρώντας την αγροτιά - με προϋποθέσεις που ελαχιστοποιούν τον αριθμό των δικαιούχων". Δηλαδή - συνέχισε - ένας συνταξιούχος που παίρνει σύνταξη 1.000 ευρώ, χάνει από τα αντιλαϊκά - κυβερνητικά μέτρα 2.000 ευρώ το χρόνο, ενώ η κυβέρνηση - στην καλύτερη περίπτωση - επιστρέφει από 100 μέχρι 300 ευρώ σε έναν μικρό αριθμό συνταξιούχων. Πρόκειται για μεγάλη πρόκληση, για κοροϊδία, με συνενόχους τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που στηρίζουν αυτή την επικίνδυνη πολιτική και δε βγάζουν μιλιά».

Ο Γιώργος Μαρίνος, κλείνοντας, τόνισε ότι το παραμύθι για την έλλειψη των χρημάτων έχει αποκαλυφθεί. Ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι - όπως είπε - δόθηκε και δίνεται από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές, στους μεγαλέμπορους και στους μεγαλοεργολάβους. Συνολικά 76 δισ. ευρώ έδωσαν στους επιχειρηματίες για να ανακυκλωθεί η ανεργία και να καταργηθούν συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα. Και πρόσθεσε: «Η καταδίκη αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής πρόκλησης, αλλά και της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής που χτυπά, καταργεί δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, είναι ανάγκη να πάρει μαζικό χαρακτήρα και να εκφραστεί δυναμικά στην κάλπη, στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη. Με ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση", στο συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ, το οποίο έχει δώσει και δίνει σκληρούς αγώνες για τα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ