Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η Υγεία στα νύχια των πολυεθνικών...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ τι σόι «είδηση» είναι αυτή που ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με την οποία «ιδιωτικός φορέας θα αναλάβει τις προμήθειες των νοσοκομείων»;

Μήπως οι προμήθειες γίνονταν ως τώρα από ...δημόσιο φορέα και δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή μας;

Από όσο γνωρίζουμε, οι συνήθεις πολυεθνικές της Υγείας ήταν που κερδοσκοπούσαν σε βάρος της (κατά τα άλλα) δημόσιας και δωρεάν Υγείας. Τώρα, τι αλλάζει;

Θα φέρουνε - λένε - μία άλλη εταιρεία η οποία θα συντονίζει τις υπόλοιπες εταιρείες ώστε όλες μαζί να προμηθεύουν το δημόσιο.

Κι επειδή τέτοια δεν έχουμε στην Ελλάδα θα μας βρούνε μία από το εξωτερικό όπου υπάρχουν πολλές.

Εν ολίγοις, μια ακόμη εταιρεία θα πλουτίσει από τα λεφτά που δίνει ο κοσμάκης για να έχει νοσοκομεία και στο τέλος βρίσκεται και να μην έχει νοσοκομεία και να πληρώνει χρέη.

Τώρα κάτι επιχειρήματα του είδους «θα βάλουμε αυτή την εταιρεία να ρίχνει τις τιμές των προμηθειών» προφανώς απευθύνονται σε ανόητους.

Γιατί, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία, οι εταιρείες έχουν τους τρόπους να συνεννοούνται και να συνεργάζονται μεταξύ τους προκειμένου να αυξήσουν όλες μαζί τα κέρδη τους.

Αφήστε που στην προκειμένη περίπτωση οι ...συνεννοήσεις μάλλον έχουν γίνει και απλά περιμένουμε τον εθνικό μας (νοσοκομειακό) προμηθευτή.

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ του Γ. Καρατζαφέρη που θυμήθηκε ότι ο Μάκης Βορίδης έχει παρελθόν με «Λεπέν και Τσεκούρια» και ορθότατη η αντίδραση του ίδιου του Μ. Βορίδη που αναρωτιέται μήπως αποτελεί «βάρος» για το κόμμα...

Ενα κόμμα όπως το ΛΑ.Ο.Σ. που βρίσκεται (γι' αυτό το 6μηνο τουλάχιστον) στο πλάι του σύγχρονου και πάντα σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να έχει τέτοιους ανθρώπους στο εσωτερικό του.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Διότι, ως γνωστόν, ο M. Βορίδης είναι ο μόνος με τέτοιες αντιλήψεις σε αυτό το χώρο. Λες και όλα τα υπόλοιπα «μπουμπούκια» δεν έχουν σχέση με ρατσισμό, εθνικισμό, ξενοφοβία κ.λπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρνείται να δώσει χώρο για εκδήλωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (2018-05-17 00:00:00.0)
Σε καθεστώς πλήρους «απελευθέρωσης» (2011-12-08 00:00:00.0)
Αθλια επίθεση (2011-02-11 00:00:00.0)
Ανακάλυψαν «τρύπες» και διαπλοκή (2010-10-26 00:00:00.0)
«Εξειδικευμένες» ιδιωτικοποιήσεις στα νοσοκομεία (2007-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ