Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κουρνιαχτός με το τζαμί

Σημείο τομής φαίνεται πως βρήκαν οι υποψήφιοι του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν την προεκλογική συζήτηση λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Αφορμή στάθηκε η δήλωση του Α. Μητρόπουλο σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να οικοδομήσει τζαμί στο Βοτανικό για τις λατρευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων της Αθήνας.

Οπως είπε ο υποψήφιος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα, «η θρησκεία και το λατρευτικό τυπικό της δεν πρέπει να είναι αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, συνδεόμενη, όμως, με την ανεξέλεγκτη και παράνομη μετανάστευση, αναρριπίζει διαιρετικές τάσεις, ρατσισμό και ξενοφοβία (...) οφείλουμε όμως να θέσουμε σαφείς όρους άσκησης των δικαιωμάτων όλων (και των μεταναστών), που δε θίγουν τα δικαιώματα των συνανθρώπων και συμπολιτών μας»!

Με δήλωσή του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Αδωνις Γεωργιάδης συγχαίρει «δημοσίως τον συνυποψήφιό του περιφερειάρχη Αττικής κ. Αλέξη Μητρόπουλο, προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ αλλά υποστηριζόμενο από τον Συνασπισμό, για τη θαρραλέα δήλωσή του στο www.in.gr όπου σαφώς παίρνει αποστάσεις από την κατασκευή του τεμένους στο Βοτανικό και γενικά από την ανεξέλεγκτη άσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών». Η δήλωση Μητρόπουλου προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια και στον ΣΥΝ, ο οποίος έχει τοποθετηθεί υπέρ της ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ