Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΛΗ
Σύλληψη κομμουνιστή αγωνιστή

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.--

Σε επικίνδυνη ατραπό μπαίνει το «κυνήγι μαγισσών» ενάντια στο λαϊκό κίνημα και τους κομμουνιστές σε όλη τη Λατινική Αμερική, με όχημα πάντα τα λεγόμενα ευρήματα του υπολογιστή του Ραούλ Ρέγες, ανώτατου στελέχους των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας - FARC. Ο Ρέγες δολοφονήθηκε την 1η Μάρτη 2008 στην παράνομη επιχείρηση του κολομβιανού στρατού μέσα στο έδαφος του Εκουαδόρ. Να σημειώσουμε ότι ακόμα και η Ιντερπόλ αμφισβήτησε τα στοιχεία από τον υπολογιστή, που εμφανίστηκε να είναι του Ρέγιες, ως το πιθανότερο «πειραγμένα».

Την Παρασκευή οι χιλιάνικες αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Μανουέλ Φρανσίσκο Ολάτε Σέσπεδες, μέλους του ΚΚ Χιλής για σχέσεις με τις FARC. Ο Μανουέλ Ολάτε θα κρατείται μέχρι σήμερα στις φυλακές του Σαντιάγο, οπότε και θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο που θα παρουσιαστεί το αίτημα έκδοσης της Γενικής Εισαγγελίας της Κολομβίας σύμφωνα με την εφημερίδα «El Mostrador». Το κατηγορητήριο στοιχειοθετείται υποτίθεται από μία «φωτογραφία του Ολάτε με τον Ρέγες, που εμφανίζεται να βρέθηκε στον υπολογιστή του Ρέγες και τις αιτιάσεις που περιέχονται στην έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών της Κολομβίας για σχέσεις ανάμεσα στο ΚΚ Χιλής και τις FARC.

«Πρόκειται για έναν ακόμη τακτικό ελιγμό μυστικών υπηρεσιών στην υπηρεσία της κυβέρνησης της Κολομβίας, μιας κυβέρνησης που επιλέγει την καταστολή και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρά την ειρήνη με κάθε κόστος. Επιλέγει τη σύγκρουση και την καταπίεση και κυρίως προς τις ομάδες του πληθυσμού που δεν έχουν σχέση με την ένοπλη σύγκρουση», δήλωσε ο Γκιγιέρμο Τεϊγιέρ, πρόεδρος του ΚΚ Χιλής και βουλευτής. Οσο για τη σύλληψη του Ολάτε, τόνισε ότι δεν πρόκειται μόνο για τακτικό ελιγμό, αλλά για επικίνδυνο ελιγμό που στρέφεται ενάντια στο ΚΚ Χιλής και τη δράση του, καθώς πρόκειται για δίωξη ενός αγωνιστή, του οποίου η δράση είναι γνωστή και ανοικτή και ότι ο μοναδικός λόγος που παρουσιάζεται ως σύνδεσμος είναι το γεγονός ότι συμμετέχει ενεργά σε οργανώσεις αλληλεγγύης με τον κολομβιανό λαό.

Τη σύλληψη του αγωνιστή καταγγέλλει επίσης και το Μπολιβαριανό Ηπειρωτικό Κίνημα, του οποίου ο Ολάτε ήταν μέλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ