Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Αποπροσανατολισμός για τη σωτηρία του κεφαλαίου

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ακόμη και το μέλλον του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κρίνεται κατά τα διεθνή ΜΜΕ από την έκβαση των σημερινών ενδιάμεσων εκλογών, για την αναπλήρωση όλων των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, σχεδόν της μισής Γερουσίας και πολλών κυβερνητών, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιη η επικράτηση των Ρεπουμπλικανών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, σχεδόν οι μισοί εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους Αμερικανοί δηλώνουν πως θα επιθυμούσαν να περιέλθει το Κογκρέσο στον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών. Επίσης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για λογαριασμό του δικτύου NBC News και της εφημερίδας Wall Street Journal, το 84% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δηλώνει μη ικανοποιημένο από την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, ενώ το 60% εκτιμά πως η χώρα βαδίζει προς τη λάθος κατεύθυνση.

Ωστόσο, η σημερινή εκλογική αναμέτρηση έχει τρία βασικά στοιχεία: την καπιταλιστική κρίση που μαστίζει τους Αμερικανούς με τη θέση τους να επιδεινώνεται διαρκώς δίχως καμία προοπτική βελτίωσης. Το μαύρο και το «ανοικτό» χρήμα που έχει συρρεύσει στα ταμεία των υποψηφίων, ακόμη και από ξένες εταιρείες, με αποτέλεσμα αυτή η εκλογική αναμέτρηση να έχει σπάσει κάθε ρεκόρ δαπανών, ξεπερνώντας τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια και τρίτο τις ανούσιες συκοφαντικές καμπάνιες. Επί της ουσίας, δηλαδή τη «μαύρη τρύπα» στην οποία έχουν ρίξει τον αμερικανικό λαό το κεφάλαιο και πολιτικοί υπάλληλοί του. Ο Πρόεδρος Ομπάμα, που έχει αναλάβει «προσωπικά» την εκστρατεία ώστε να μπορέσουν οι Δημοκρατικοί να αποφύγουν τη συντριβή, έριξε και αυτός τις ευθύνες στους εταίρους του δικομματισμού, ρεπουμπλικάνους. Την ίδια στιγμή, ανοίγει η ψαλίδα της φτώχειας και του πλούτου όπου οι 74 πλουσιότεροι Αμερικανοί έχουν εισόδημα όσο 19 εκατομμύρια φτωχότερων εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ