Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ
Να ενισχυθεί το διεθνές ταξικό εργατικό κίνημα

Συναντήσεις με το ΠΑΜΕ, την ΠΣΟ και την ΚΕ του ΚΚΕ πραγματοποίησε χτες η CTB

Aπό τη συνάντηση της CTB με τον ΓΓ της ΠΣΟ
Aπό τη συνάντηση της CTB με τον ΓΓ της ΠΣΟ
Στην Αθήνα βρίσκεται αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Βραζιλίας (CTB), η οποία έχει 6 εκατομμύρια μέλη. Η αντιπροσωπεία της CTB πραγματοποίησε χτες συναντήσεις με την ΠΣΟ, το ΠΑΜΕ και την ΚΕ του ΚΚΕ.

Xτες το μεσημέρι, η αντιπροσωπεία της CTB συναντήθηκε με την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα των εργαζομένων στις δύο χώρες, ενώ ο υπεύθυνος των Διεθνών Σχέσεων της CTB, Joao Batista Lemos, αναφέρθηκε στους αγώνες του ΠΑΜΕ, που είναι γνωστοί στη Βραζιλία και μετέφερε την αλληλεγγύη της οργάνωσής του προς τους εργαζόμενους της Ελλάδας και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Επιπλέον, ιδιαίτερα θετικές χαρακτήρισε τις προσπάθειες του ταξικού εργατικού κινήματος για τη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας των εργαζομένων με τα άλλα λαϊκά στρώματα, σημειώνοντας ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Ο ίδιος παραβρέθηκε στη διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου και υπογράμμισε ότι ο παλμός και η μαζικότητα του συλλαλητηρίου, αναδεικνύουν τις γερές ρίζες και τη μεγάλη ακτινοβολία του ΠΑΜΕ στη χώρα μας.

Η CTB είναι μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) και σε συντροφικό και αγωνιστικό κλίμα συζητήθηκε με τον ΓΓ της ΠΣΟ, Γιώργο Μαυρίκο, η προετοιμασία του 16ου Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου που θα γίνει 6 - 10 Απρίλη 2011 στην Αθήνα και συμφωνήθηκε να δουλέψουν πιο αποτελεσματικά για την ενίσχυση του διεθνούς ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Στη συνέχεια, ο σύντροφος Joao Batista Lemos είχε συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ με τον Γιώργο Σκιαδιώτη και τον Κώστα Ζιώγα, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και του εργατικού - συνδικαλιστικού τμήματος της ΚΕ, κατά την οποία ανταλλάχτηκαν απόψεις για τα προβλήματα των εργαζομένων στις δύο χώρες και την πάλη που αναπτύσσεται, ενώ εκτιμήθηκε και από τις δύο πλευρές ως απαραίτητη η συνέχιση των σχέσεων και της ανταλλαγής εμπειρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ