Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ψίχουλα στους δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας

Τροπολογία με την οποία προβλέπεται ότι για τους δικαιούχους του εξωιδρυματικού επιδόματος (για παραπληγία - τετραπληγία κ.λπ.) και του επιδόματος απόλυτης αναπηρίας, το δώρο γιορτών Χριστουγέννων θα είναι ίσο με ολόκληρο το μηνιαίο ποσό της σύνταξης και το δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας ίσο με το μισό της σύνταξης, κατατέθηκε χτες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «για τις ίσες ευκαιρίες και την ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης».

Η κυβέρνηση, αφού πετσόκοψε τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων και αναπήρων επιχειρεί τώρα να εμφανιστεί ευαίσθητη και να συγκαλύψει τη βαρβαρότητα της πολιτικής της, επαναφέροντας τα δώρα και επιδόματα για ένα μικρό μέρος των αναπήρων. Από το μέτρο, εξαιρούνται μεγάλες κατηγορίες, που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες ανάπηρους - όπως παιδιά με νοητική υστέρηση, βαριές κινητικές αναπηρίες, πλην της παραπληγίας, οι κωφοί 18 - 65 ετών που δεν παίρνουν καθόλου επίδομα, χρονίως πάσχοντες που καλούνται να πληρώνουν απ' την τσέπη τους τα αναλώσιμα υλικά που χρειάζονται για τη θεραπεία τους κ.ά.

Εξαιρούνται, επίσης, και οι τυφλοί και παραπληγικοί που το επίδομα ή η σύνταξή τους ξεπερνά τα 2.500 ευρώ μεικτά το μήνα και αφού τα ποσά έχουν υπολογιστεί, συμπεριλαμβανομένων όλων των δώρων και διαιρεμένα με το 12. Και αυτά, όταν οι οικογένειες των αναπήρων επωμίζονται όλο το βάρος της στήριξης του ανάπηρου μέλους και καλούνται να πληρώνουν όλο και περισσότερα απ' την τσέπη τους για τις ανάγκες Υγείας, Πρόνοιας, εκπαίδευσης και αποκατάστασης. Οταν είναι τα πρώτα θύματα της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων στην Υγεία και Πρόνοια και συνολικά των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνονται απέναντι στις λαϊκές οικογένειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ