Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Πέμπτη, οι συμβασιούχοι στο Δημόσιο, με απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των συμβασιούχων στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ) με αιτήματα που αφορούν στο δικαίωμα στη δουλειά, ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων και άλλα.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: Αρνείται να επαναπροσλάβει τον συνδικαλιστή Γ. Αποστόλου, η εταιρεία «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΕΒΕ» (Τραγάνα Φθιώτιδας). Ο συνδικαλιστής απολύθηκε στις αρχές του μήνα επειδή αποκάλυπτε τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας, η οποία και εξακολουθεί να έχει μέχρι και πέντε μήνες (!) απλήρωτους τους εργαζόμενους. Ο Γ. Αποστόλου, είναι πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας. Η Επιθεώρηση στο πόρισμά της, καλεί την εργοδοσία να επαναπροσλάβει τον Γ. Αποστόλου.

ALTEC: Μαζικές απολύσεις καταγγέλλει το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής Νομού Θεσσαλονίκης και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν με το Συνδικάτο και το ΠΑΜΕ, να παλέψουν για το δικαίωμα στη δουλειά. Η εταιρία έχει ήδη κάνει τέσσερις απολύσεις και το επόμενο διάστημα θα κάνει κι άλλες.

ΑLPHA WOOD - ΣΕΛΜΑΝ: Σύσκεψη συντονισμού του αγώνα οργάνωσε χτες το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα το σωματείο εργαζομένων στην εταιρεία. Το τελευταίο διάστημα 90 άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους, από τη ξυλοβιομηχανία στα Βασιλικά της Εύβοιας.

J&P - ΑΒΑΞ: Σε δεκάδες απολύσεις εργαζομένων έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα ο όμιλος, την ίδια στιγμή που όπως τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι η κερδοφορία του αυξάνεται. Αμεση ήταν η απάντηση της Ενωσης Λογιστών Αθήνας και στελεχών του ΠΑΜΕ από τον κλάδο των μισθωτών τεχνικών, μηχανικών που πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στην επιχείρηση καλώντας τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία, να εμποδίσουν τις απολύσεις αλλά και να αγωνιστούν για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ