Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μήνυμα αντίστασης έστειλαν οι εργάτες της ΕΒΓΑ

Δυναμώνει η εργοδοτική επιθετικότητα στον κλάδο

Εξω απ' το υπουργείο Εργασίας
Εξω απ' το υπουργείο Εργασίας
Την ένταση της αντεργατικής επίθεσης που συνεπάγεται η παράδοση του κλάδου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών στα μονοπώλια επιβεβαιώνουν οι καθημερινές εξελίξεις στον κλάδο. Χτες, ακόμα 40 εργαζόμενοι του κλάδου προστέθηκαν στη λίστα όσων δεν έχουν δουλειά, με το νέο πρόγραμμα «εθελουσίων εξόδων» που ξεκίνησε η COCA-COLA.

Σ' αυτές τις συνθήκες μεγαλώνει η ανάγκη να δυναμώσει ο ταξικός συντονισμός κι ο αγώνας όλων των εργατών του κλάδου, όπως αναδείχτηκε και στη χτεσινή κινητοποίηση που έκαναν οι εργαζόμενοι της ΕΒΓΑ, μαζί με το επιχειρησιακό τους σωματείο και την ολόπλευρη στήριξη της κλαδικής τους Ομοσπονδίας. Κινητοποίηση της οποίας η σημασία έγκειται και στο ότι οι εργάτες προχώρησαν σε αυτήν μετά από μαζικές συζητήσεις και γενικές συνελεύσεις, παρά τις δυσκολίες, την τρομοκρατία της εργοδοσίας και των μηχανισμών της που δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τις απολύσεις.

Με συνθήματα όπως «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με τα συνδικάτα αντίσταση και πάλη», οι εργάτες πορεύτηκαν απ' τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους μέχρι το υπουργείο. Εκεί, συνάντησαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, να «φρουρούν» το υπουργείο. «Βρήκαμε φραγμό μπροστά μας. Τον αγώνα μας όμως δεν μπορούν να τον σταματήσουν», έλεγαν οι εργάτες από την ντουντούκα. Σε συνάντηση που έγινε, η ηγεσία του υπουργείου απάντησε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι με βάση τους νόμους της επιχειρηματικότητας δεν μπορούν να παρέμβουν στον εργοδότη αλλά να κάνουν μόνο ...συστάσεις! Απόδειξη κι αυτή ότι επιβάλλεται η πολιτικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Αχτίδας Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Τη «σκυτάλη» των κινητοποιήσεων στον κλάδο παίρνουν αύριο οι εργαζόμενοι στην TASTY, που προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας (12.30 μ.μ. - 3.30 μ.μ.) και γενική συνέλευση, μετά από τις τέσσερις απολύσεις που έγιναν στην επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ