Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δεδομένη η συναίνεση πίσω από τη δημαγωγία

Την απόλυτη συμφωνία του κόμματός τους στα όσα είπε ο Στρος - Καν στη Βουλή εξέφρασε στη μεταξύ τους συνάντηση ο Αντ. Σαμαράς

Πλήρη ταύτιση για την ανάγκη επιτάχυνσης αναπτυξιακών μέτρων, δηλαδή μέτρων στήριξης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, διαπιστώθηκε μεταξύ Αντ. Σαμαρά και Ντ. Στρος - Καν, επιβεβαιώνοντας ότι η συναίνεση της ηγεσίας της ΝΔ στην πολιτική που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα είναι δεδομένη.

Στη συνάντηση, που έγινε χτες βράδυ στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ συμφώνησε πλήρως με τα όσα είχε πει νωρίτερα ο επικεφαλής του ΔΝΤ περί αποκατάστασης της ανάπτυξης μέσω των διαρθρωτικών ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, στο συνταξιοδοτικό και τη δραστική μείωση των μισθών μέσω της σύνδεσής τους με την παραγωγικότητα.

Οπως έγινε γνωστό από τη Ρηγίλλης, ο Αντ. Σαμαράς «επέμενε στην ανάγκη αλλαγής πορείας με ανάκαμψη και ανάπτυξη», συμπλέοντας ουσιαστικά με τις προωθούμενες αντιλαϊκές ανατροπές. Υποστήριξε μάλιστα ότι χωρίς τέτοια μέτρα «θα υπάρξουν μεγαλύτερα αδιέξοδα, που δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία», ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις για το αν «τα αδιέξοδα αυτά μπορεί να τα αποσοβήσει από μόνη της η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου».

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επιμένει να εμφανίζει το ξοφλημένο «ιρλανδικό μοντέλο» ως υπόδειγμα για την ανάπτυξη, αναδεικνύοντας το ζήτημα της παραπέρα μείωσης των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη.

«Η Ιρλανδία έκανε εκείνο που δεν έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου: Διαπραγματεύθηκε! Πέτυχε έτσι μεγαλύτερη περίοδο χάριτος και αποπληρωμής απ' ό,τι η Ελλάδα και, κυρίως, διατήρησε το παραδοσιακό αναπτυξιακό της όπλο, που είναι οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές», υποστήριξε ο Π. Παναγιωτόπουλος, προπαγανδίζοντας ανοιχτά τα φιλομονοπωλιακά μέτρα.

Τα στελέχη της ΝΔ συνεχίζουν την ίδια στιγμή να βάζουν πλάτη σε όλα τα βάρβαρα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα που προωθούνται από κυβέρνηση και τρόικα. Ηδη τάχθηκαν ευθέως υπέρ της υπερίσχυσης των επιχειρησιακών συμβάσεων και της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων, ενώ ενθαρρύνουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε δραστική μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών, Θ. Καράογλου, χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη» την εξαγγελία του υπουργού Εσωτερικών για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 200.000 μέσα σε τρία χρόνια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλειοδοτεί στο τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων (2011-10-29 00:00:00.0)
Αταλάντευτη στήριξη στα άγρια μέτρα (2011-09-20 00:00:00.0)
Τροφοδοτεί το πρόγραμμα κυβέρνησης - τρόικας (2011-07-14 00:00:00.0)
Με το ΠΑΣΟΚ και την πλουτοκρατία ενάντια στο λαό (2011-04-23 00:00:00.0)
Διαπραγματεύσεις - απάτη (2011-02-01 00:00:00.0)
Αναβαθμίζει τη στήριξη στην αντιλαϊκή πολιτική (2010-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ