Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ
Επίσχεση εργασίας από τις 16 Δεκέμβρη

Η στάση των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ και η ολοκληρωμένη πρόταση του ΠΑΜΕ, που δε διαχωρίζει τους εκπαιδευτικούς και παλεύει για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Στην κατεύθυνση του διαχωρισμού των εκπαιδευτικών, κινήθηκαν, χτες, οι παρατάξεις του δικομματισμού στο ΔΣ της ΔΟΕ. ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, θεωρώντας ότι το θέμα της πληρωμής των δεδουλευμένων των αναπληρωτών που προσλήφθηκαν με προγράμματα ΕΣΠΑ αφορά μόνο αυτή την κατηγορία εκπαιδευτικών, απέφυγαν να ψηφίσουν την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία στις 17/12 για όλους τους δασκάλους - νηπιαγωγούς. Το ΠΑΜΕ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «πρώτον όλα τα σφυριά τώρα βαράνε για τη γενική απεργία στις 15/12 και δεύτερον ότι το ζήτημα της πληρωμής των δεδουλευμένων των αναπληρωτών του ΕΣΠΑ και γενικά οι ελαστικές μορφές εργασίας αφορούν όλο τον κλάδο κι όχι μόνο τους ΕΣΠΑ».

Με αυτό το σκεπτικό πρότεινε «εκτός από την επίσχεση εργασίας που προτείνουν και οι ίδιοι οι συνάδελφοι των ΕΣΠΑ, μετά τη γενική απεργία στις 15/12, να προχωρήσουμε σε νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 17/12». ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ υπονόμευσαν την πρόταση για απεργία στις 17, μεταφέροντας τη συζήτηση στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ την επόμενη Τρίτη 14/12.

Τελικά, το μόνο που αποφασίστηκε χτες στο ΔΣ της ΔΟΕ είναι η επίσχεση εργασίας από τις 16 Δεκέμβρη που ψηφίστηκε από όλες τις δυνάμεις.

Το ΠΑΜΕ έχει βασικά αιτήματα την «πλήρη, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση, πάρτε πίσω τη σύμβαση της ντροπής και πληρωμή εδώ και τώρα όλων των δεδουλευμένων σε όλους τους αναπληρωτές χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να προχωρήσουμε σε αγώνες που να αγκαλιάζουν όλους τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα». Στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει:

  • «Να πρωτοστατήσουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, και με ιδιαίτερη ευθύνη εκεί που είναι πλειοψηφία, παντού ώστε να υπάρξει συμμετοχή στην επίσχεση εργασίας, να προασπίσουμε το δικαίωμα των συναδέλφων μας στο μεροκάματο, στην πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για συμμετοχή όλων στην πανεργατική απεργία με το ΠΑΜΕ στις 15/12.
  • Να βάζουμε και στα ΔΣ και στις ΓΣ την ανάγκη καθολικής κινητοποίησης ενάντια στις ελαστικές μορφές εργασίας και για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
  • Να αξιοποιηθεί η επίσχεση εργασίας για να βρεθούμε στο πλάι των νέων συναδέλφων που δεν έχουν συνδικαλιστική και πολιτική πείρα.
  • Να βοηθήσουμε στην οργάνωση της πάλης και για το μεροκάματο και για την προοπτική της πάλης στην κατεύθυνση της μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ