Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Εμπροσθοφυλακή στο χτύπημα λαϊκών δικαιωμάτων

Καλλιεργεί κλίμα τρομο-λαγνείας και ζητάει συναίνεση, για να προχωρήσουν τα αντιδραστικά μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο

«Νερό στο μύλο» της αντιτρομοκρατικής ρητορικής, που αποτελεί πρόσχημα για καταστολή και την περιστολή δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, έριξε χτες η συζήτηση της Ερώτησης προς τον πρωθυπουργό του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη σχετικά με την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αττική.

Ο Γ. Καρατζαφέρης επικαλέστηκε δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», σύμφωνα με το οποίο δρουν στην Ελλάδα «οργανώσεις οι οποίες έχουν άμεσες σχέσεις με ξένα κέντρα και κυρίως με ομάδες που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα», και επίκειται εξέγερση μουσουλμάνων με αιχμή Αφγανούς «Ταλιμπάν».

Απαντώντας ο πρωθυπουργός, τάχθηκε υπέρ της ανέγερσης τεμένους. Οσον αφορά την τρομοκρατία, παίρνοντας πάσα από τον Γ. Καρατζαφέρη, ανέφερε ότι η αντιμετώπισή της αφορά και την κυβέρνηση και την ΕΕ, σημειώνοντας ότι «προϋποθέτει συντονισμένες, εναρμονισμένες ενέργειες, απέναντι στην τρομοκρατία, όπως και απέναντι στις δράσεις, τις τρομοκρατικές ή των εξτρεμιστικών κύκλων της χώρας μας. Αυτά αντιμετωπίζονται από τις κατά νόμο αρμόδιες διωκτικές και δικαστικές Αρχές».

Νωρίτερα χτες το πρωί, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΛΤΕΡ», ο Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «ημίμετρα» τα μέτρα που σφαγιάζουν κάθε δικαίωμα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ζητώντας τη λήψη κι άλλων, παράλληλα με γενναία κίνητρα προς την πλουτοκρατία.

Είπε, μεταξύ άλλων: «Πρέπει να τολμήσουμε και να προχωρήσουμε σε συγχώνευση τραπεζών. Επιβάλλεται να καθιερωθεί ενιαίο μισθολόγιο. Η υπάρχουσα ανορθοδοξία πρέπει να τερματιστεί γιατί απαγορεύει τις μετατάξεις. Χρειάζεται να γίνουν ριζοσπαστικές αλλαγές στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Πρέπει να εκμοντερνίσουμε το θεσμό αυτό. Να εκσυγχρονιστούμε και να ακολουθήσουμε τα κελεύσματα των καιρών και της νέας οικονομίας.

Προτείνω την κατάργηση του συστήματος των ενσήμων και αντικατάσταση αυτού με καταβολή ενός ποσοστού 3% επί του τζίρου των επιχειρήσεων. Το ποσό που αναλογεί στα ένσημα, να καταβληθεί και να ενσωματωθεί στο μισθό των εργαζομένων (...) Πρέπει να βγουν τα "λιμνάζοντα" και κρυμμένα χρήματα από τα σεντούκια και να "αιμοδοτήσουν" την αγορά και την οικονομία. Μπορούμε να προσελκύσουμε τα χρήματα που αποσύρθηκαν στις τράπεζες του εξωτερικού. Να επαναπατρισθούν, και για μια περίοδο πέντε ετών, να μην πληρώνουν κανέναν τόκο στις καταθέσεις».

Ο Γ. Καρατζαφέρης αποδεχόμενος την περαιτέρω μείωση μισθών πρότεινε «το ποσό της μειώσεως να "κεφαλαιοποιηθεί" και να "ανταλλαχθεί" με μετοχές», μέτρο που λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης συνέδεσε ευθέως με την «επιβίωση των επιχειρήσεων», αποδεικνύοντας με ποια έγνοια κοιμάται και ξυπνά το κόμμα του.

Ο Γ. Καρατζαφέρης έκλεισε το μάτι στην κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, εάν δεχθεί το πακέτο των ρεαλιστικών πραγματοποιήσιμων προτάσεών μας» και την προέτρεψε να είναι τολμηρή καθώς «χρειάζεται τόλμη να προχωρήσουμε σε ρήξεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ