Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κοροϊδεύει με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων

Ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να διαστρεβλώσει τις θέσεις του ΚΚΕ και να ρίξει στάχτη στα μάτια των χιλιάδων που η κυρίαρχη πολιτική πετάει εκτός παραγωγής

Η κοροϊδία που επιχειρεί στους ανέργους η κυβέρνηση πρέπει να πάρει απάντηση. Η ουσιαστική προστασία των χιλιάδων που χάνουν τη δουλειά τους είναι αίτημα πρώτης γραμμής για το ταξικό κίνημα
Η κοροϊδία που επιχειρεί στους ανέργους η κυβέρνηση πρέπει να πάρει απάντηση. Η ουσιαστική προστασία των χιλιάδων που χάνουν τη δουλειά τους είναι αίτημα πρώτης γραμμής για το ταξικό κίνημα
Πρόκληση πρώτου μεγέθους για εργαζόμενους και ανέργους αποτελεί η χτεσινή τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις προωθούμενες αντεργατικές ανατροπές.

Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο Γ. Παπανδρέου είπε για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων: «Σας είχα πει ότι είμαστε ανοιχτοί να κουβεντιάσουμε και να υιοθετήσουμε ακόμη και προτάσεις. Σήμερα, αυτή η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει αυτή την πρόταση και την εφαρμόζει. Ολοι οι άνεργοι, από εδώ και πέρα, θα έχουν περίθαλψη, υγεία και ασφάλιση. Αυτό είναι ένα δείγμα, μέσα σε μια κρίση, του τι μπορούμε να κάνουμε, όταν αξιοποιούμε σωστά τα χρήματα του ελληνικού λαού».

Ο Γ. Παπανδρέου διαστρεβλώνει συνειδητά το αίτημα του ΚΚΕ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων ανεξαιρέτως των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλο το διάστημα της ανεργίας. Ταυτόχρονα, κοροϊδεύει κατάμουτρα εργαζόμενους και ανέργους, αφού οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για το θέμα κάθε άλλο παρά εξασφαλίζουν την ουσιαστική και καθολική ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, οι ρυθμίσεις, τις οποίες εμφανίζει ως καινούριες, υπάρχουν ήδη και είναι αυτές που αφήνουν έξω από τα μητρώα του ΟΑΕΔ εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, άρα χωρίς αυτήν την υποτυπώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεύτερον, εξακολουθεί η απαίτηση των 600 ενσήμων με προσαύξηση 100 ένσημα κατ' έτος από 30 ετών και πάνω.

Τρίτον, επανέρχεται η προϋπόθεση των 50 ενσήμων για τον προηγούμενο χρόνο (από 70 που ισχύει μετά το νόμο Πετραλιά), όμως ακόμη και με αυτή την αλλαγή τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα. Τότε υπήρχαν χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας και πάλι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι δεν είχαν ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Τέλος, ακόμα και αυτές οι ελάχιστες ρυθμίσεις θα ισχύουν μόνο για το 2011.

Σε τέτοιες «ρυθμίσεις» εξαντλείται το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους ανέργους, που η πολιτική της αφήνει χωρίς μεροκάματο. Τα μέτρα που υποτίθεται ότι υιοθέτησε η κυβέρνηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια λείανσης ορισμένων συνεπειών από τον όλεθρο που θα σπείρει ενάντια στα λαϊκά στρώματα η πολιτική της το επόμενο διάστημα.

Εργαζόμενοι και άνεργοι πρέπει να καταδικάσουν και να τιμωρήσουν την κυβέρνηση για την κοροϊδία σε βάρος τους. Η διεκδίκηση μέτρων ουσιαστικής προστασίας τους, όπως αυτά που προτείνει και διεκδικεί το ΠΑΜΕ, είναι όρος αναγκαίος για την επιβίωση χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών, τα οποία θα πεταχτούν το επόμενο διάστημα εκτός παραγωγής, εξαιτίας της βίαιης καταστροφής παραγωγικών δυνάμεων που προκαλεί η κρίση της πλουτοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ