Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και φιλική κριτική στη ΓΣΕΕ

Ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία η «Αυγή» διατυπώνει και μια επιδερμική και σχεδόν στοργική κριτική προς την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Γράφει ότι «η στάση της προκαλεί σύγχυση»... Οτι ακόμα η ΠΑΣΚΕ είναι «πανικόβλητη» και μαζί με τον πρόεδρό της «δεν δείχνουν ότι μπορούν να λάβουν τα μηνύματα και να παίξουν ρόλο πραγματικά υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων (...) δεν μπορούν να ηγηθούν μιας μεγάλης ενωτικής πρωτοβουλίας που να υπερασπίζεται τη θέση της εργασίας και να διαπραγματεύεται από ισχυρές θέσεις». Και παρακάτω, αφού παραθέτει απόσπασμα από ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ στο οποίο αυτή αναφέρει ότι «αντιστέκεται και αντιδρά στα δεσμά του μνημονίου», η «Αυγή» σχολιάζει «μακάρι να είναι υπερβολή»... Τέλος, καλεί την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, «αν πράγματι πιστεύει το σύνθημα της ανακοίνωσής της "όλοι μαζί", δεν έχει παρά να πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες στοχεύοντας σε ουσιαστική παρέμβαση του συνδικαλιστικού κινήματος»...

Αυτά θέλει η «Αυγή» να καταλάβουν οι εργάτες για τη στάση και το ρόλο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, ότι είναι σε σύγχυση, σε πανικό, ότι θέλει αλλά δεν μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες υπεράσπισής τους κλπ. Και σχεδόν εκλιπαρεί τη συμβιβασμένη πλειοψηφία να κάνει κάτι που θα επιτρέψει στους συμμάχους της, όπως η «Αυγή», να την υπερασπιστούν πιο αποτελεσματικά.

Μάταιος κόπος. Η στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ είναι ξεκάθαρη, δεν προκαλεί σύγχυση, αλλά οργή και καταδίκη. Είναι στάση όχι αδυναμίας αλλά συνειδητής προδοσίας των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Και δεν είναι μακριά η μέρα που η εργατική τάξη θα της γυρίσει την πλάτη, μαζί και σε όσους την «κανακεύουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ