Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ

Η ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ: «Μεγάλες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα και στο μισθολογικό καθεστώς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δρομολόγησε με τις χθεσινές του αποφάσεις το υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου (...) Στο πεδίο των επιχειρησιακών συμβάσεων (...) περιλαμβάνεται διάταξη σύμφωνα με την οποία οι επιχειρησιακές συμβάσεις υπερισχύουν σε κάθε περίπτωση των κλαδικών (...) μεγάλες είναι οι αλλαγές που υιοθετούνται στην κατεύθυνση της υιοθέτησης πιο ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Ανατροπές εισάγονται με το νομοσχέδιο και στον χώρο των μη εισηγμένων στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ (...) προβλέπεται μείωση 10% για τις αποδοχές άνω των 1.800 ευρώ (...) Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο (...) συμφωνήθηκε η κυβέρνηση να προβάλει το επιχείρημα πως μόνη εναλλακτική λύση στην περικοπή μισθών που αποφασίστηκε θα ήταν οι μαζικές απολύσεις» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: «Αποφάσεις σοκ στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. Οι αμοιβές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ μειώνοναι έως 25% (...) ενώ παίρνουν φωτιά βασικά είδη διατροφής από την αύξηση του ΦΠΑ» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).

Η ΣΤΟΧΟΠΡΟΣΗΛΩΣΗ: «ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις ανατροπές που προκαλεί στην εργασία το πολυνομοσχέδιο ως καθοριστικές διαρθρωτικές παρεμβάσεις για τη λειτουργία της οικονομίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ: «η κ. Κατσέλη είπε ότι με τις ειδικές συλλογικές συμβάσεις προστατεύονται οι εργαζόμενοι από την απειλή των ατομικών συμβάσεων» (η καταγραφή στα ΝΕΑ).

ΤΟ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΗΜΟΣ ΤΟΥ: «η κυβέρνηση κλείνει μ' ένα νομοσχέδιο (...) όλα τα επίμαχα θέματα - το εργασιακό, το φορολογικό, τις ΔΕΚΟ (...) πρόκειται για εξέλιξη που σπρώχνει την Ελλάδα εκτός της κοινωνικής Ευρώπης (...) η εμπαθής ενέργεια του ΠΑΜΕ να "κρεμάσει" την κούκλα της ΓΣΕΕ μαζί με την τρόικα, ωθεί τη σύγκρουση σε ακραίους ρυθμούς (...) η χθεσινή ανακοίνωση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για όσα έκανε το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και δικαιούται την προβολή» (αποσπάσματα από δύο άρθρα στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ