Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιδρώνει να υπερασπιστεί την ΕΕ

«Κύριε πρωθυπουργέ, η κυβέρνησή σας αποδεικνύεται μοιραία, όχι μονάχα για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη. Αποτέλεσε το δούρειο ίππο για να έρθει το ΔΝΤ στην Ευρώπη, αποτελεί και το δούρειο ίππο προκειμένου να μετατραπούν οι εργασιακές σχέσεις στον ευρωπαϊκό νότο, σε εργασιακές σχέσεις τύπου λατινικής Αμερικής. Οσο πιο γρήγορα λοιπόν ανατραπεί η κυβέρνησή σας από τη δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού, όσο πιο γρήγορα φύγετε, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα υπάρξουν να μπει ένας φραγμός σε αυτή την κατρακύλα για την Ελλάδα και για την Ευρώπη».

Την κατηγορία αυτή απηύθυνε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, μιλώντας χτες στη Βουλή. Ισχυρίστηκε δηλαδή, ότι η «καλή» ΕΕ εξαπατήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και άνοιξε τις πόρτες της στο «κακό» ΔΝΤ, το οποίο έκτοτε μπούκαρε και κατσικώθηκε. Πιάστηκε στον ύπνο, λέει ο Αλ. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας ότι ο οπορτουνισμός μπορεί να φτάσει στα όρια του γελοίου προκειμένου να υπερασπιστεί την ιμπεριαλιστική ΕΕ, να καλλιεργήσει αυταπάτες στο λαό περί καλών και κακών ιμπεριαλιστών.

Το ΔΝΤ δεν είναι αντίπαλος της ΕΕ, ούτε βέβαια η ΕΕ κινδυνεύει από ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς όπως το ΔΝΤ. Και οι δύο, μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνομολόγησαν το «μνημόνιο» και κατακρεουργούν κεκτημένα δεκαετιών. Είναι σύμμαχοι στον πόλεμό τους κατά των λαών, μαζί στην προσπάθεια η έξοδος απ' την κρίση να γίνει με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος για τα μονοπώλια. Μαζί στην προσπάθεια να μετακυληθούν οι συνέπειες της κρίσης στις πλάτες των λαών. Παρακάμπτει συνειδητά ο Αλ. Τσίπρας το γεγονός πως σε ολόκληρη την ΕΕ, μηδέ μιας χώρας να εξαιρείται, παίρνονται τα ίδια βάρβαρα μέτρα. Ετσι πρέπει, έτσι προστάζουν οι ανάγκες των μονοπωλίων σε συνθήκες κρίσης. Ετσι θα διασφαλίσουν πρόσθετα κέρδη, πρόσθετη ανταγωνιστικότητα.

Ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίζεται πως το τέλος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι το τέλος της κατρακύλας για το λαό και μ' αυτόν τον τρόπο επιχειρεί σε βάρος του μια πρώτου μεγέθους εξαπάτηση. Η σφαγή δε θα σταματήσει αν φύγει η κυβέρνηση. Αν αλλάξει ο τιμονιέρης. Απαιτείται αλλαγή ρότας. Κι αυτή μπορούν να την επιβάλλουν οι λαοί με την πάλη τους, καθένας στη χώρα του. Η πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων που απέμειναν, η πάλη για να τεθεί φραγμός στα σχέδια της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της εκπροσώπων, η πάλη για να αποσπαστούν οι ελάχιστες κατακτήσεις, είναι άρρηκτα δεμένη με την προοπτική της αποδέσμευσης απ' την ιμπεριαλιστική ΕΕ, με την προοπτική της ανατροπής της εξουσίας των καπιταλιστών και της οικοδόμησης μιας λαϊκής εξουσίας.


Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ