Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μόνο τα συμφέροντα του κεφαλαίου...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΙΟ νόμισμα στον πλανήτη είναι «νόμισμα ειρήνης», «απάντηση στην ευρωπαϊκή ιστορία των πολέμων» και «εγγύηση ευημερίας για το μέλλον»;

Ναι, σωστά μαντέψατε, είναι το ευρώ! Και τους χαρακτηρισμούς αυτούς τούς απέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, ο Γ. Βεστερβέλε...

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι εμείς οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να κάνουμε το παν για να το στηρίξουμε και μάλιστα με οποιοδήποτε κόστος. Ολοι μαζί να πάει το ευρώ ψηλά!

Για την ώρα, φυσικά, ο κοσμάκης βλέπει τα ...ευρώ του να πηγαίνουν στους εργοδότες και κυρίως στους μεγάλους, στις τράπεζες, στους εφοπλιστές, στους βιομήχανους και φυσικά στην εφορία.

Προφανώς, αυτοί έχουν αναλάβει την ...εξύψωσή του μια και θεωρούν ότι στα χέρια τα δικά μας πάει χαμένο.

Εμείς, άντε το πολύ να το σπαταλήσουμε για φως, νερό, τηλέφωνο, ενοίκιο και διατροφή. Ενώ όλοι αυτοί ξέρουν να το αξιοποιήσουν το νόμισμά μας, που μας κάνει περήφανους.

Οπότε δεν είναι να απορεί κανείς για τα μέτρα που παίρνονται. Οι ...εφευρέτες του ευρώ (και της κοινής αγοράς και όλων των υπόλοιπων που μας πλάσαραν ως προϋπόθεση ευτυχίας), απλά τα χρειάζονται τώρα, διότι υπάρχει έντονη ανταγωνιστικότητα παγκοσμίως.

Μόνο που, εκτός από τα ευρώ μας τώρα θέλουν και τα μυαλά μας. Δεν τους αρκεί καν να γκρινιάζουμε από τον καναπέ. Μας θέλουν και ...ένθερμους υποστηρικτές των συμφερόντων τους, έτοιμους αν «θυσιαστούν».

Οσο κι αν ακούγεται ...τρελό είναι φανερό πως αυτό έχουν βάλει ως στόχο και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να το πετύχουν.

Γι' αυτό, τα μέσα ενημέρωσης γίνονται ακόμη πιο προκλητικά, γι' αυτό το πολιτικό σκηνικό αποκτά «νέους» παίκτες έτοιμους να μπουν ως εφεδρείες στην προσπάθεια, γι' αυτό μας ζώνουν από παντού.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ