Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο απόσπασμα οι μισθοί

«Εκείνο που είναι ουσίας είναι να γίνει πιο ανταγωνιστικός ο ιδιωτικός τομέας. Η μείωση του κόστους του σχετίζεται φυσικά κυρίως με τους μισθούς (...) είναι κρίσιμο να επιλέξει η κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο ένα σύστημα που θα διευκολύνει έναν αποτελεσματικό καθορισμό ευέλικτων μισθών, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι αντανακλάται η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα στα επίπεδα των αποδοχών».

Το παραπάνω ξεκαθαρίζει ο κοινοτικός Επίτροπος, Ολι Ρεν, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής, παραδεχόμενος εκείνο που η κυβέρνηση επιδιώκει να εφαρμόσει με νομοσχέδια και ρυθμίσεις: Οτι ακόμα και αυτοί οι κουτσουρεμένοι μισθοί των εργατοϋπαλλήλων θα καρατομηθούν περαιτέρω, στο βωμό της αύξησης της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Γιατί όταν οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου μιλούν για αύξηση της «ανταγωνιστικότητας», εννοούν κατάφωρη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και κατάργηση ακόμα και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ώστε να μειωθεί το κόστος και να μπουν τα μονοπώλια σε νέα τροχιά κερδοφορίας.

Αλλωστε, τα βάρη στις πλάτες του λαού δεν τελειώνουν ούτε με τη μείωση των μισθών, την ανεργία, τη γιγάντωση των φόρων κλπ, καθώς στη γωνία παραφυλάνε και οι ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων που θα σημάνουν και νέα επιβάρυνση στο πορτοφόλι της λαϊκής οικογένειας: «Η κυβέρνηση είναι σημαντικό να επιδιώξει κάποιο βαθμό ιδιωτικοποιήσεων στις κρατικές επιχειρήσεις, δίνοντας έτσι έσοδα στο κράτος. Είναι ακόμα πιο σημαντικό γιατί οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και το κράτος πρέπει να πάψει να παρέχει επιδοτήσεις σε αυτές», αναφέρει σχετικά ο Ο. Ρεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ