Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο πακέτο αντιδραστικών νομοσχεδίων

Συνεδρίασε χτες το Υπουργικό Συμβούλιο

Την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και το νομοσχέδιο - «σκούπα» για την Υγεία, που θα οδηγήσει στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίησή της, αναμενόταν να εγκρίνει χτες το μεσημέρι το Υπουργικό Συμβούλιο, που θα συνεδρίαζε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Στο νομοσχέδιο, με τον τίτλο «εξυγίανση, αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών περιφέρειας Αττικής» που θα παρουσίαζε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππας, προβλέπονται σαρωτικές ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς με μετατάξεις και πιθανές απολύσεις προσωπικού, μειώσεις μισθών των εργαζομένων, αύξηση των εισιτηρίων και κατάργηση δρομολογίων.

Το σχέδιο νόμου για τις «διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας», που αναμένονταν να παρουσιάσει ο Α. Λοβέρδος, στοχεύει στην επέκταση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεων, με εκχώρηση βασικών τομέων και δραστηριοτήτων στους ιδιώτες και περιορισμό των παροχών για τα λαϊκά στρώματα σε ένα ελάχιστο πακέτο, μέσω της ένταξης των υπηρεσιών του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Το νομοσχέδιο προβλέπει συγχωνεύσεις νοσοκομείων του ΕΣΥ, με νοσοκομεία του ΙΚΑ.

Στην ίδια συνεδρίαση, θα συζητιόταν το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την «Απλοποίηση αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων, μεταποιητικών δραστηριοτήτων, επιχειρηματικών πάρκων», που επί της ουσίας προβλέπει την απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων» και έρχεται να δώσει νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, καθώς και το νομοσχέδιο για την «Αναμόρφωση Δικαίου του Ανταγωνισμού» που επιδιώκει να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού ότι η κυβέρνηση θέτει δήθεν «κανόνες στην αγορά».

Τέλος, χτες αναμενόταν να εγκριθεί και το νομοσχέδιο για την «Ιδρυση υπηρεσίας ασύλου», που έρχεται να εντάξει στην «εθνική νομοθεσία» οδηγία της ΕΕ για τη «βίαιη επαναπροώθηση των μεταναστών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενιαία πάλη για λαϊκή Υγεία (2011-02-09 00:00:00.0)
Σήμερα η πανυγειονομική κινητοποίηση (2011-02-09 00:00:00.0)
Πιλότος δικτύωσης με την εμπορευματοποίηση (2010-10-27 00:00:00.0)
Στόχος η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων (2001-09-16 00:00:00.0)
Ενημερωτική πρωτοβουλία στον Πειραιά (2000-12-06 00:00:00.0)
Σε απόσταση αναπνοής οι ανατροπές! (1998-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ