Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ ΔΕΜΕΝΟ ΤΟ ΓΑΪΔΑΡΟ

ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ: «Προοιωνίζεται υλική καταστροφή των χαμηλών στρωμάτων, των ήδη εξουθενωμένων, και βίαιη υποβάθμιση των μικρομεσαίων (...) Ιστορικές σχέσεις που πήραν αιώνες για να αποκρυσταλλωθούν, αναιρούνται με συνοπτικές διαδικασίες. Σίγουρα μεταβαίνουμε σε νέο κοινωνικό μοντέλο, χωρίς διαβούλευση, χωρίς εγγύηση επαναφοράς και επανόρθωσης. Ενδεχομένως και σε ένα νέο πολιτικό μοντέλο, αναδιαμορφούμενο διαρκώς υπό πίεση και εν ονόματι κρίσεων» (ο Ν. Ξυδάκης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ: «Πολύ φοβούμαι ότι καλούμεθα (στον ιδιωτικό τομέα) να πληρώσουμε μεγάλο "φόρο αίματος" με ελάχιστη έως και καμία επιρροή στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας ή στον περιορισμό των απολύσεων και της ανεργίας» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣ: «Το εντυπωσιακό στοιχείο βρίσκεται στη στάση των πολιτών. Η σημερινή κυβέρνηση θα ήταν αχάριστη αν τολμούσε να ισχυριστεί ότι τα βρήκε... ζόρικα από την κοινωνία. Οι πολίτες, μουδιασμένοι από το σοκ των μέτρων, ούτε εξεγέρσεις έκαναν ούτε επαναστάσεις. Το πολύ πολύ να διαδήλωσαν στους δρόμους γιατί θίγονται δικαιώματά τους» (η Β. Κεχαγιά στα ΝΕΑ).

ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ: «Οι "διαφωνούντες" βουλευτές γκρινιάζουν όλη την ώρα δεξιά κι αριστερά (...) στην ίδια τη Βουλή και, πολύ περισσότερο, στην ώρα της ψηφοφορίας. Εκεί, είναι όλοι Παναγίες... Η εικόνα της κοινοβουλευτικής ομάδας της πλειοψηφίας είναι αξιοθρήνητη τέτοιες ώρες που περνά ο τόπος. Επιτέλους, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους: όσοι συμφωνούν ας μείνουν. Κι όσοι διαφωνούν ας καταψηφίσουν ή ας φύγουν. Δεν τους κρατάει κανείς δεμένους!» (από άρθρο στο ηλεκτρονικό ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ