Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΓΕΣΙΑ ΟΕΝΓΕ
Προσφέρει άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική

Με μια νέα συνάντηση χτες η ηγεσία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) πρόσφερε στο υπουργείο Υγείας «διαλογικό άλλοθι» για τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας.

Την απόφαση για συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, για ενημέρωση όσον αφορά το νομοσχέδιο σκούπα, πήρε κατά πλειοψηφία η Εκτελεστική Γραμματεία (ΕΓ) της ΟΕΝΓΕ. Κατά της συνάντησης με τον υπουργό και με το σκεπτικό ότι όλα είναι προαποφασισμένα τάχτηκε η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών. Για το θέμα έγινε ψηφοφορία και υπέρ της συνάντησης τάχτηκαν οι συνδικαλιστές του Μετώπου (στηρίζεται από το ΣΥΝ), της ΠΑΣΚ, της ΔΗΚΝΙ, ενώ την πρόταση της ΔΗΠΑΚ υπερψήφισε ένας συνδικαλιστής της ΑΡΣΙ και ο άλλος ψήφισε λευκό. Τελικά, στη συνάντηση προσήλθαν όλοι οι συνδικαλιστές πλην της ΔΗΠΑΚ. Στη συνάντηση πάντως που έγινε συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση την ερχόμενη βδομάδα, όπου θα γίνει συζήτηση κατ' άρθρο του νομοσχεδίου.

Εκλιπαρεί εκπτώσεις

Χτες το πρωί έγινε συνάντηση του υπουργού Υγείας με εκπροσώπους των προμηθευτών υλικών στα νοσοκομεία.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος τους ζήτησε εκπτώσεις 20% για τα χρέη των εννέα μηνών του 2010. Επίσης ζήτησε και εκπτώσεις 10% απ' τους φαρμακοβιομήχανους για το ίδιο χρονικό διάστημα. Συνολικά, κατά τον υπουργό, στο εννεάμηνο του 2010 τα χρέη για υλικά και φάρμακα είναι 1,45 εκατ. ευρώ και η κυβέρνηση διαθέτει μόνο 1,15 εκατ. ευρώ.

Οι προμηθευτές υλικού αρνούνται να κάνουν έκπτωση, ενώ οι φαρμακοβιομήχανοι εξετάζουν το ενδεχόμενο της έκπτωσης. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε το θέμα θα οδηγηθεί στα δικαστήρια, δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση προωθεί την αποπληρωμή με ομόλογα των χρεών 2007-2009, ύψους 5 δισ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ