Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ»
Στόχος η συγκέντρωση σε μεγάλα σχήματα

Για αρχή νομικά και τεχνικά επαγγέλματα, φαρμακοποιοί, ορκωτοί λογιστές

Βγαλμένο μέσα από την κοιναγορίτικη Οδηγία Μπολκεστάιν και τις ανάγκες συγκέντρωσης του κεφαλαίου είναι το προωθούμενο από την κυβέρνηση σχέδιο για το άνοιγμα των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων». Στόχος η βίαιη συγκέντρωση κλάδων και τομέων δραστηριότητας που χαρακτηρίζονται για τη διασπορά τους, σε μεγάλα και ισχυρά επιχειρηματικά σχήματα. Για λόγους ...σαλαμομοποίησης των αντιδράσεων η κυβέρνηση αναμένεται να ξεκινήσει από το Γενάρη του 2011 για να κλιμακώσει στη συνέχεια με τις άλλες δραστηριότητες που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και που υπόσχονται κέρδη στις μερίδες της πλουτοκρατίας.

Σε πρώτη φάση ξεκινούν με τις παρακάτω δραστηριότητες:

Δικηγόροι: Καταργούνται οι ελάχιστες αμοιβές που ισχύουν σήμερα, όπως προκύπτουν από τις αποφάσεις των δικηγορικών συλλόγων, καθώς επίσης και οι γεωγραφικοί περιορισμοί στην άσκηση του επαγγέλματος. Στο εξής δηλαδή, μεγάλες εταιρείες θα έχουν το ελεύθερο να αναλαμβάνουν υποθέσεις οπουδήποτε στην Επικράτεια. Για τη διευκόλυνσή τους παίρνουν το ελεύθερο στις διαφημιστικές καταχωρήσεις, που μέχρι σήμερα δεν προβλέπονται για λόγους που έχουν να κάνουν με τη δεοντολογία του επαγγέλματος.

Φαρμακοποιοί: Προωθείται το ελαστικό ωράριο λειτουργίας με την κατάργηση των σχετικών περιορισμών. Επίσης, η μείωση του λεγόμενου «ελάχιστου περιθωρίου κέρδους», προκειμένου να διευκολύνουν τη συγκέντρωση του κλάδου σε ισχυρές επιχειρήσεις-αλυσίδες πώλησης. Η «μείωση» στα περιθώρια κέρδους είτε άμεσα είτε έμμεσα με την εφαρμογή «συστήματος εκπτώσεων» πάνω στις τιμές χονδρικής, στις οποίες αγοράζουν τα φαρμακεία. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνήμονιό τους η έκπτωση θα παρέχεται για χονδρικές πωλήσεις «πάνω ένα προκαθορισμένο όριο», έρχεται να ευνοήσει τη συγκέντρωση του κλάδου σε μεγαλύτερα επιχειρηματικά σχήματα.

Συμβολαιογράφοι: Προχωρούν σε αύξηση του αριθμού τους και σε κατάργηση του σημερινού συστήματος των ελάχιστων αμοιβών.

Μηχανικοί - αρχιτέκτονες - ορκωτοί λογιστές: Προβλέπεται η απελευθέρωση στο σύστημα των ελάχιστων αμοιβών.

Για τη συνέχεια θα κλιμακώσουν με πληθώρα επαγγελμάτων, όπως για τους ιδιοκτήτες ταξί, αρτοποιούς, πωλητές λαϊκών αγορών, ξεναγούς κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ