Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Υπεράνω όλων οι πολυεθνικές

Στην αρμόδια υποεπιτροπή της Βουλής κατέθεσε χτες ο πρώην γενικός διευθυντής του υπουργείου Αμυνας

Δεν αποκάλυψε ονόματα σχετικά με τις πιέσεις που κατήγγειλε πριν από λίγο καιρό ότι ασκούνταν στον τομέα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Ε. Βασιλάκος, κατά την εξέτασή του από την υποεπιτροπή της Βουλής που ασχολείται με τα εξοπλιστικά θέματα. Είπε ότι του ζητούν διάφοροι να πει ονόματα, αλλά δεν μπορεί να το κάνει γιατί, όπως ανέφερε, δεν έχει «το προνόμιο της βουλευτικής ασυλίας».

Αναφερόμενος στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά τόνισε ότι το καλοκαίρι του 2008 είχε επιτευχθεί συμφωνία για την πώλησή τους, που ήταν συμφερότερη από αυτήν που κατέληξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αντιδρώντας ο παριστάμενος υπουργός Αμυνας Ε. Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι για την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά έγιναν πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι στο συγκεκριμένο θέμα παρέδωσε μια κατάσταση που θύμιζε «ναρκοπέδιο».

Ο υπουργός τοποθετήθηκε και για το υποβρύχιο «Παπανικολής». Σχολιάζοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ήρθε στην Ελλάδα με βλάβες και «ξεφλουδισμένο», έκανε λόγο για «παραδημοσιογραφικές αθλιότητες». Ο Ε. Βασιλάκος είπε στην υποεπιτροπή της Βουλής ότι στις διαπραγματεύσεις που γινόταν από το υπουργείο για τους εξοπλισμούς, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν ήθελαν να είναι παρών στις συνομιλίες.

Στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης τόνισε ότι όσα συμβαίνουν στον τομέα των εξοπλιστικών προγραμμάτων είναι αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής επιλογής που ακολουθείται χρόνια. Υπογράμμισε ακόμα ότι δεν είναι άγνωστα τα όσα λέγονται ή έχουν ειπωθεί στο παρελθόν, αφού πάνω στη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν ειπωθεί και χειρότερα. Το τι συμβαίνει γύρω από τους εξοπλισμούς και το τι όργια κάνουν οι εταιρείες και τα διάφορα κυκλώματα είναι γνωστά, τόνισε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ