Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
«Πακέτα» με εκρηκτικά σε πρεσβείες

ΡΩΜΗ.--

Σε ελεγχόμενη έκρηξη προχώρησαν χτες πυροτεχνουργοί για το παγιδευμένο δέμα που εντοπίστηκε έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, λίγες ημέρες μετά την έκρηξη πακέτων - βόμβας στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων. Ωστόσο, η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένα δεύτερο δέμα που αποστάλθηκε στην πρεσβεία της Βενεζουέλας αποδείχθηκε ακίνδυνο. Παρόμοια δέματα εστάλησαν και στις πρεσβείες της Αλβανίας, της Δανίας, της Αιγύπτου, της Φινλανδίας, του Μονακό και της Σλοβενίας. Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής έχουν τεθεί όλες οι διπλωματικές αντιπροσωπείες στη Ρώμη, αλλά και αυτών της Ιταλίας στο εξωτερικό.

Ενώ μέχρι που γράφονταν αυτές οι λέξεις δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης του παγιδευμένου δέματος στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, την ευθύνη των δεμάτων της περασμένης Πέμπτης έχει αναλάβει η ιταλική αναρχική οργάνωση Federazione Anarchica Informale (Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία) «Λάμπρος Φούντας».

Πάντως, ο αρχηγός της ιταλικής αστυνομίας Αντόνιο Μαγκανέλι ανέφερε ότι «μέχρι τώρα δεν προέκυψαν στοιχεία που να συνδέουν άμεσα το κύμα εκρηκτικών φακέλων που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στην Ελλάδα με τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ιταλία». Πρόσθεσε επίσης ότι «οι επαφές και η συνεργασία μεταξύ των αναρχικών των δυο χωρών είναι αντικείμενο κοινών ερευνών της ελληνικής και της ιταλικής αστυνομίας, αφού τα δυο κράτη, στον τομέα της ασφάλειας, συνεργάζονται στενότατα». Αυτό, ωστόσο, που δείχνουν οι ενέργειες αυτές στην Ιταλία, όπως και στην Ελλάδα από τους λεγόμενους αντιεξουσιαστές, αξιοποιούνται από το αστικό κράτος ως η αφορμή για την ένταση της καταστολής ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ