Τετάρτη 5 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
Προτείνει πανεθνικές κινητοποιήσεις

Την αλληλεγγύη του εκφράζει το ΠΑΜΕ

Πανεθνικές κινητοποιήσεις για τις 12 Γενάρη αποφάσισε και προτείνει το Σωματείο Σιδηροδρόμων και Μεταφορών Πορτογαλίας προς τη Γενική Συνομοσπονδία εργαζομένων της Πορτογαλίας. Την αλληλεγγύη του εκφράζει το ΠΑΜΕ, που, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει: «Το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών εκφράζει την αλληλεγγύη του και συμπαραστέκεται στον αγώνα των συναδέλφων Σιδηροδρομικών της Πορτογαλίας, που δέχονται την επίθεση της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του κεφαλαίου μέσω της ιδιωτικοποίησης των Σιδηροδρόμων και των μεταφορών κάνοντας αρχή από τις δύο μεγάλες πόλεις Λισαβόνα και Πόρτο.

Η ίδια αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική υλοποιείται στην Ελλάδα σήμερα από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ.

Οι ιδιωτικοποιήσεις των μεταφορών και του Σιδηρόδρομου αφορούν όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Οι επιπτώσεις από αυτήν την πολιτική θα είναι τραγικές για το λαό και τους εργαζόμενους και θα έχουν σαν αποτέλεσμα: Kλείσιμο - κατάργηση γραμμών (ιδιαίτερα περιφερειακών δικτύων), αυξήσεις εισιτηρίων, μείωση της ασφάλειας κυκλοφορίας, απολύσεις εργαζομένων, μειώσεις μισθών, ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων και δραστηριοτήτων στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Είμαστε ταξικά αλληλέγγυοι στον αγώνα σας. Ολοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε οι μεταφορές να γίνουν κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, και να ανήκουν στο λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ