Σάββατο 8 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αθεράπευτα προκλητικοί

Αθεράπευτα προκλητικός εμφανίζεται ο ΣΥΝ, με αφορμή την υπόθεση της Εκδοτικής Βόρειας Ελλάδας, όπου η εργοδοσία απαιτεί μείωση μισθών με υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Πριν στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή της πρώτης ειδικής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας για μείωση μισθών στην "ΝΕΟΓΑΛ", η ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕΕ "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" με έδρα τη βιομηχανική περιοχή του νομού Κιλκίς, πιέζει την Κλαδική Ομοσπονδία για την υπογραφή μιας παρόμοιας συμφωνίας. Ο ΣΥΝ καλεί την Κλαδική Ομοσπονδία Χάρτου και Τύπου να μην υπογράψει μια τέτοια απαράδεκτη συμφωνία».

Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου - μια απ' τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες της χώρας - συστρατεύεται και συμπορεύεται με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, συμμετέχει στο ΠΑΜΕ και αγωνίζεται στην πρώτη γραμμή, όχι μόνο για την υπεράσπιση των κεκτημένων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου, αλλά, ταυτόχρονα, δίνει όλες τις δυνάμεις της για το θέριεμα του αγώνα της εργατιάς για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της. Ολα αυτά, οι του ΣΥΝ τα γνωρίζουν πολύ καλά κι όμως ...καλούν την ταξική Ομοσπονδία να μη δεχθεί την ειδική επιχειρησιακή σύμβαση, λες και υπήρχε περίπτωση να το κάνει. Αλλά είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν πως με παρόμοια καλέσματα θα υπονομεύσουν το κύρος της. Αλήθεια, γνωρίζουν ότι η Ομοσπονδία, μαζί με το σωματείο, πρωτοστάτησαν για να πραγματοποιηθεί χτες γενική συνέλευση των εργαζομένων, η οποία και πήρε ομόφωνη απόφαση να απορρίψει τις προκλητικές απαιτήσεις της εργοδοσίας και, ταυτόχρονα, να κλιμακώσει τον αγώνα με τρίωρες στάσεις κατά βάρδια τις επόμενες μέρες; Επιπλέον, τους ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, αλλά και όλες οι ομοσπονδίες και τα κλαδικά συνδικάτα, που βρίσκονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ, έχουν κηρύξει ανοιχτό πόλεμο με την εργοδοσία, αλλά και τα τσιράκια της στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Πάει πολύ, λοιπόν, αυτοί που στο εργατικό κίνημα βαδίζουν χέρι - χέρι με τις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ κι έχουν εντρυφήσει σε μαθήματα εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, να καλούν μια ταξική ομοσπονδία να μην υπογράψει ειδική επιχειρησιακή σύμβαση. Ας ψάξουν αλλού οι του ΣΥΝ, γι' αυτούς που υποχωρούν μπροστά στις εργοδοτικές απαιτήσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ