Σάββατο 8 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκβιασμοί και κοροϊδία μπροστά στα νέα μέτρα

Κυβερνητικά στελέχη ετοιμάζουν το έδαφος για τα χειρότερα που έρχονται μέσα στο 2011

Προκλητικός απέναντι στα λαϊκά στρώματα εμφανίστηκε ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στο Παρίσι. Σε μια αποστροφή του λόγου του, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων: «Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ανταγωνιστικότητα, που δεν στηρίζεται πάντα στην ποιότητα, αλλά συχνά στηρίζεται στην ανισότητα. Η φθηνή εργασία, η απουσία συλλογικών διαπραγματεύσεων, η απουσία δημοκρατικών ή κοινωνικών δικαιωμάτων, η ευκολία στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος, είναι στοιχεία που, βραχυπρόθεσμα, μπορεί να αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για κάποιες χώρες. Το μοντέλο αυτό, όμως, εμείς δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το μιμηθούμε».

Ο Γ. Παπανδρέου κοροϊδεύει κατάμουτρα το λαό, για να κρύψει ότι όλα τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ένα και μόνο στόχο έχουν: Να μειώσουν παραπέρα την τιμή στην οποία το κεφάλαιο αγοράζει την εργατική δύναμη, κάνοντας φτωχότερους τους εργάτες και πλουσιότερους όσους κατέχουν τα μέσα παραγωγής.

Τον ίδιο στόχο υπηρετεί και ο καταιγισμός των αντιλαϊκών μέτρων μέσα στο 2011 που ετοιμάζει η κυβέρνηση, προαναγγέλλοντας νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος ανέφερε εκβιαστικά προς το λαό: «Εάν δεν επιτύχει το ντελικάτο κυβερνητικό πρόγραμμα της απόκτησης πόρων με αυτοχρηματοδότηση, δηλαδή με περιορισμό της ακαταστασίας και της σπατάλης (...) τότε θα υποκατασταθεί με άλλες πολιτικές οριζόντιες και άδικες».

Δείχνοντας πωώ θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση η έλευση της «τρόικας» στην Αθήνα το επόμενο μήνα, ενόψει της τέταρτης δόσης του δανείου των 110 δισ., πρόσθεσε: «Στις 10 Φεβρουαρίου θα είναι εδώ η τρόικα, να ελέγξει και για την Υγεία και για πώς πηγαίνουν τα δημόσια οικονομικά. Και αν πηγαίνουν καλά, έχουμε μια απρόσκοπτη πορεία προς τα 15 δισ. που θα πάρουμε τον Μάρτιο, αν δεν πηγαίνουν καλά, δεν ξέρω τι ακριβώς εμπλοκές θα έχουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ