Σάββατο 15 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΕ
Διέξοδος για τα σωρευμένα κεφάλαια της πλουτοκρατίας

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα στη Βουλή, κατά την ενημέρωση από τον αρμόδιο επίτροπο

Παρέμβαση για τη στήριξη των αντεργατικών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο όνομα της κρίσης, έκανε χτες στη Βουλή ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Μ. Μπαρνιέ, που ενημέρωσε την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για την πολιτική της ΕΕ σε θέματα αρμοδιότητάς του. Η πορεία ολοκλήρωσης της εσωτερικής αγοράς αντανακλά την πρόθεση του κεφαλαίου για διέξοδο από την κρίση σε βάρος της εργατικής τάξης, επισήμανε στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Τούσσας, τοποθετούμενος στην επιτροπή.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν υποστήριξε αναφορικά με την ελληνική οικονομία ότι «η χώρα μπορεί να επανέλθει σε τροχιά ανάκαμψης» και ότι «θα αποκομίσει πολλά οφέλη από την εσωτερική αγορά της ΕΕ». Η συζήτηση αναλώθηκε - με βάση τις ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο θέμα του ευρωομολόγου, το οποίο ο Μ. Μπαρνιέ χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα ιδέα» που όμως δεν μπορεί να εφαρμοστεί λόγω της μη συμφωνίας του σύνολου των κρατών - μελών της ΕΕ. Μάλιστα κάλεσε την κυβέρνηση να προσανατολιστεί σε «ομόλογα έργου» ως «εναλλακτική πηγή για τη χρηματοδότηση επενδύσεων».

«Η οικονομική κρίση αξιοποιείται για να επιταχυνθούν οι ρυθμοί των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και τις οποίες έχει επεξεργαστεί και προωθεί ενιαία σε όλη την ΕΕ η πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό», επισήμανε στην παρέμβασή του ο Γ. Τούσσας.

Ειδικά μάλιστα για την ενιαία αγορά, σημείωσε ότι στηρίζεται στις περίφημες «4 ελευθερίες» της συνθήκης του Μάαστριχ και επιδιώκεται «να βρει διέξοδο το συσσωρευμένο κεφάλαιο, να διεισδύσει σε κάθε κερδοφόρο τομέα και κλάδο της οικονομίας, να μειώσει ακόμη περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης, το κόστος των υπηρεσιών για το κεφάλαιο, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση των κερδών των μονοπωλίων».

Χαρακτήρισε μάλιστα «πρόκληση το σχέδιο δράσης της επιτροπής για την ενιαία αγορά προς τα εκατομμύρια των ανέργων». Οπως επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μόνη διέξοδος είναι «η αντεπίθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος», στην προοπτική της πάλης «για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ