Σάββατο 15 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
Να μην εφησυχάσει ο λαός από τους λεονταρισμούς

Η παρουσίαση της Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ από την Αλέκα Παπαρήγα

Παρουσιάζοντας την Επίκαιρη Ερώτηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:

«

Κύριε Πρόεδρε, τα τολμηρά σας λόγια στο Ερζερούμ δε μας εφησυχάζουν καθόλου. Το αντίθετο, μάλιστα, αυξάνουν τις ανησυχίες μας, γιατί η Ιστορία έχει δείξει - η παλαιότερη και κυρίως η πρόσφατη - ότι πολύ μεγάλες παραχωρήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας ή η απόπειρα να γίνουν παραχωρήσεις, γίνονταν αφού είχαν προηγηθεί μεγάλα και παχιά λόγια περί εθνικού συμφέροντος, περί πατριωτισμού. Μάλιστα, τώρα, αυτά επαυξάνονται στις συνθήκες της λεγόμενης «παγκοσμιοποίησης» κ.τ.λ.

Οταν σπρώχνετε στον Καιάδα κυριολεκτικά το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, γιατί θα διστάσετε να παραμερίσετε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, προκειμένου να εξασφαλίσετε το στρατηγικό στόχο που έχετε διακηρύξει, η Ελλάδα να γίνει ένας ενεργειακός δίαυλος; Και ενεργειακός δίαυλος για την Ελλάδα σημαίνει συμφωνίες, είτε διακρατικές, είτε ανάμεσα στις μονοπωλιακές επιχειρήσεις, συμφωνίες που έχουν σχέση με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο όντως είναι χρυσός. Δεν είναι όμως, καθόλου χρυσός για όλους. Και προπάντων, δεν είναι χρυσός για τους λαούς. Δεν χρειάζονται και πάρα πολλές αποδείξεις. Αρκεί να πάρουμε μόνο τις χώρες της Αφρικής, Σουδάν, Νιγηρία, Αγκόλα, Γκαμπόν, Γουιάνα και άλλες που έχουν τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και οι λαοί λιμοκτονούν. Για να μην αναφερθώ στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και για να μην πάρουμε το πετρέλαιο ως αποφασιστική αιτία για την πραγματοποίηση πολεμικών συγκρούσεων.

Ευθέως σας ρωτάμε: Η υφαλοκρηπίδα, που αφορά στο Καστελόριζο, θα ενταχθεί στη συζήτηση γενικά για τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία; Και γιατί δεν καθορίζετε την ΑΟΖ; Ποιος είναι ο λόγος, όταν μάλιστα αυτό έχει γίνει σε όλες τις γειτονικές χώρες; Και υποσημειώνουμε ότι το Καστελόριζο, εάν ενταχθεί - και έτσι πρέπει να ενταχθεί - στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, τότε ανεβάζει τη γειτονία της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας και βγάζει από τη μέση τις τουρκικές αξιώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ