Παρασκευή 28 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δουλειά εργάτη τον εργάτη για την οργάνωση της πάλης

Στην Ομόνοια στις 11 το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας

Απλώνουν τη δράση τους οι ταξικές δυνάμεις για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 23 του Φλεβάρη. Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, κλαδικά και πρωτοβάθμια Σωματεία συνεδριάζουν, παίρνουν απεργιακές αποφάσεις, οργανώνουν συσκέψεις, εξορμήσεις, περιοδείες. Η απεργιακή συγκέντρωση για την Αθήνα ορίστηκε στις 11 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.

Σημαντικό σταθμό στην πορεία προετοιμασίας της απεργίας αποτελεί και η πανελλαδική συντονισμένη παρέμβαση, στην οποία καλούν οι ταξικές δυνάμεις σε όλους τους νομούς της χώρας, στις 10 του Φλεβάρη, με συλλαλητήρια, αλλά και άλλες μορφές πάλης για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων. Ο αγώνας αυτός και η οργάνωση της πάλης αποκτούν ακόμα πιο επείγοντα χαρακτήρα καθώς η κυβέρνηση στοχοποιεί όλες τις Κλαδικές Συμβάσεις, στηρίζει απροκάλυπτα τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας, αρνείται να θέσει σε ισχύ Κλαδικές Συμβάσεις που ορίζουν αυξήσεις πάνω από την επαίσχυντη τριετή Εθνική Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, απεργούμε στις 23 Φλεβάρη σε όλο τον κλάδο, αντιστεκόμαστε στη νέα επίθεση για την κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων». Με αυτή την επισήμανση η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, που συνεδρίασε χτες και προκήρυξε απεργία, καλεί όλα τα σωματεία και τις σωματειακές επιτροπές να αξιοποιήσουν το χρόνο για την όσο γίνεται μεγαλύτερη επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων. Να οργανωθούν παντού Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να συζητήσουν και να συναποφασίσουν πώς θα αποκρουστεί η αντεργατική επίθεση.

Διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ για το 2011 που θα ικανοποιούν τα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει την ανάγκη «να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά, ενιαία, όλα τα σωματεία του κλάδου, όλοι οι εργαζόμενοι, στο δρόμο της αντίστασης, της ανυπακοής και της απειθαρχίας στους αντεργατικούς νόμους, μαζί με το ΠΑΜΕ, σε κοινή δράση και συμμαχία με τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, για την ανατροπή της εξουσίας που υπηρετεί τα κέρδη του κεφαλαίου».

Συσκέψεις συνδικάτων
  • Πλατιά σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των επιχειρησιακών Σωματείων και των Σωματειακών Επιτροπών πραγματοποιεί το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, σήμερα, Παρασκευή, στις 5 μ.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, Στοά Φέξη, 7ος όροφος).
  • Εκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί αύριο, Σάββατο 29 του Γενάρη, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1 και Ακαδημίας, 2ος όρ.).
  • Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί και το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, την Κυριακή 30 του Γενάρη στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5Β και Μητροπόλεως).
  • Τη συμμετοχή του στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 23 του Φλεβάρη αποφάσισε το Συνδικάτο Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ» με ομόφωνη απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης που συγκλήθηκε χτες το βράδυ. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε μέχρι τη μέρα της απεργίας πρόγραμμα δράσεων με συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες στους χώρους δουλειάς, αλλά και κινητοποίηση στις 10 του Φλεβάρη στην Ελευσίνα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ