Σάββατο 29 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Συζήτηση με εργαζόμενους σε μεταλλουργία

Σε εργαζόμενους της «ΣΠΑΪΝΤΕΡ» μίλησε χθες ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του Κόμματος

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους
Τους εργαζόμενους της μεταλλουργικής βιομηχανίας «ΣΠΑΪΝΤΕΡ» (ΠΕΤΣΙΟΣ) στα Γιάννενα επισκέφθηκε χθες το πρωί κλιμάκιο της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας στα πλαίσια της δράσης που αναπτύσσει το ΚΚΕ μπροστά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία. Το στέλεχος του Κόμματος μίλησε με τους εργαζόμενους και εστίασε μεταξύ άλλων για το τι αγώνες και κίνημα χρειάζεται, το στόχο και προσανατολισμό που χρειάζεται να βάζουν οι εργαζόμενοι απέναντι στην συνεχιζόμενη βάρβαρη αντεργατική επίθεση.

Αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της καπιταλιστικής κρίσης για την επίσπευση στην εφαρμογή και υλοποίηση όσων εδώ και χρόνια έχουν σχεδιαστεί και αποφασίσει από τις αρχές του 1990 μέσα από την συνθήκη του Μάαστριχτ για να ρίξουν και άλλο την τιμή της εργατικής δύναμης, ενισχύοντας παράλληλα με πακτωλό χρημάτων, κίνητρα, φοροαπαλλαγές την κερδοφορία του κεφαλαίου.

«Σε αυτή την επίθεση, συνέχισε ο Κώστας Μπάτσικας, η κυβέρνηση έχει συμμάχους το ΔΝΤ, την ΕΕ, για λογαριασμό των συμφερόντων της πλουτοκρατίας τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. Συμμάχους που έχουν υιοθετήσει αυτή τη στρατηγική της πλουτοκρατίας όπως ο ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ. Εχει συμμάχους και εκπροσώπους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι οι συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα που αντί να προετοιμάζουν και να οργανώνουν, παροπλίζουν και κάνουν ευάλωτους την εργατική τάξη και το λαό στην πολιτική του κεφαλαίου».

«Οι εργαζόμενοι, υπογράμμισε, πρέπει να πετάξουν από το σβέρκο τους την προδοτική για τα συμφέροντα της τάξης τους ηγεσία στο εργατικό κίνημα. Η προοπτική των αγώνων σήμερα δεν αποτελεί να μην περάσει το ένα ή το άλλο μέτρο. Χρειάζεται ενιαίος, παλλαϊκός, ταξικός αγώνας με στόχο να αλλάξει χέρια η εξουσία και να περάσουν τα μέσα παραγωγής, τα εργοστάσια, οι βιομηχανικές μονάδες, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια σε αυτούς που τα λειτουργούν και παράγουν, ο λαός να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει. Αυτός ο αγώνας έχει αποτέλεσμα να τους πολεμήσει, να τους ανατρέψει, να πάρει την εξουσία στα χέρια της η εργατική τάξη και ο λαός. Αυτός ο αγώνας μπορεί να εμποδίσει, να καθυστερήσει την επιβολή μέτρων, να υπερασπιστεί εργατικά λαϊκά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα.

Το επόμενο διάστημα αν δεν υπάρχει τέτοια πάλη, αν δεν απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από τα βαρίδια μέσα στο κίνημα, η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη, θα διευρυνθεί η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση. Χρειάζεται συγκέντρωση και οργάνωση δυνάμεων για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Μαχητικά και με ενθουσιασμό οι εργαζόμενοι να μπουν στον αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας. Απαιτείται ισχυρό ταξικό κίνημα, συσπείρωση με το ΠΑΜΕ, στήριξη του ΚΚΕ, εγκατάλειψη των κομμάτων και δυνάμεων του κεφαλαίου, των συμβιβασμένων ηγεσιών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2012-11-20 00:00:00.0)
Να «νεκρώσουμε» τα πάντα δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση! (2011-06-23 00:00:00.0)
Κλιμάκωση της πάλης (2011-03-01 00:00:00.0)
Αγώνας με προοπτική (2010-06-18 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία και σιγουριά στους ταξικούς αγώνες που έρχονται (2009-01-01 00:00:00.0)
Ολοι στο Σύνταγμα! (1997-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ