Σάββατο 29 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Καθαίρεσε στέλεχος του ΠΑΜΕ

Ξεσαλώνει η ΠΑΣΚΕ, ελπίζοντας ότι θα βάλει εμπόδια στη δράση του ΠΑΜΕ και στην καθημερινά ολοένα και αυξανόμενη αποδοχή του από τους εργαζόμενους, που το αναγνωρίζουν ως το αποκούμπι στην θύελλα της άγριας επίθεσης που δέχονται από το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά του.

Η ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, μετά τις απειλές έκανε πράξη την προσχεδιασμένη απόφασή της και καθαίρεσε παράνομα το στέλεχος του ΠΑΜΕ Στέργιο Κλιγκόπουλο από τη διοίκηση του ΕΚ, προβάλλοντας ως πρόσχημα ότι άλλαξε επάγγελμα.

Η ΠΑΣΚΕ στο ΕΚ Κατερίνης έχει 10 από τα 11 μέλη της Διοίκησης. Καθαίρεσαν το στέλεχος του ΠΑΜΕ, παραβιάζοντας το νόμο 1264/1982 αλλά και το ίδιο το καταστατικό του Εργατικού Κέντρου, που προβλέπει ότι όταν εργαζόμενος εκλεγεί στη διοίκηση του ΕΚ, ακόμη και αν αλλάξει επάγγελμα, παραμένει στο όργανο μέχρι τη λήξη της θητείας του. Μάλιστα επικαλέστηκαν και την σύμφωνη γνώμη της νομικής υπηρεσίας της ΓΣΕΕ!

Το επιχείρημά τους, δηλαδή η αλλαγή επαγγέλματος, είναι απόλυτα προσχηματικό. Καθώς ο Στέργιος Κλιγκόπουλος, δεν έγινε ούτε ΕΒΕ, ούτε δημόσιος υπάλληλος. Προσλήφθηκε σαν οδηγός - τεχνίτης στην ΔΕΥΑ Κατερίνης με σύμβαση ορισμένου χρόνου, αφού προηγούμενα ήταν μακροχρόνια άνεργος οικοδόμος.

Την προσχεδιασμένη ενέργεια της ΠΑΣΚΕ και προσωπικά του Νίκου Κωνσταντίνου στελέχους της στην ΓΣΕΕ και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, καταγγέλλει στους εργαζόμενους η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Στον πόλεμο, που μας έχουν κηρύξει κυβέρνηση - κεφάλαιο, ΕΕ - ΔΝΤ, με στόχο να κάνουν ακόμα φθηνότερη την τιμή της εργατικής δύναμης, να πληρώνουμε οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης για να διασφαλιστεί και να ενισχυθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων, βρίσκουν, εκτός από τους πολιτικούς συμμάχους, τη ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ. και τις δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου, πολύμορφο στήριγμα και στην πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚ Κατερίνης. Δύναμη που αντικειμενικά βάζει να περάσουν τα μέτρα καλλιεργώντας στους εργαζόμενους το συμβιβασμό και την υποταγή, τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια.

Είναι φανερό ότι η πρωτοπόρα δράση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ πανελλαδικά και στην Πιερία ενοχλεί.

Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε καθοριστικά στην αποφασιστική οργάνωση της πάλης και στη διεκδίκηση των εργαζομένων, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς τους υπηρέτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ