Σάββατο 29 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΔΕΔΥ
Απέρριψε ξανά την πρόταση κλιμάκωσης του αγώνα

Για μια ακόμα φορά σύσσωμη η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ - ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) - απέρριψε την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για απεργία στις 10 και στις 23 του Φλεβάρη στη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.

Οι ταξικές δυνάμεις έθεσαν το ζήτημα εφαρμογής της απόφασης που είχαν πάρει οι έξι μεγαλύτερες Ομοσπονδίες στο δημόσιο και η Εκτελεστική Επιτροπή για απεργία στις 10 του Φλεβάρη και της κλιμάκωσης του αγώνα με πανελλαδική απεργία στις 23 του Φλεβάρη στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οι παρατάξεις της πλειοψηφίας, όπως και στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, απέρριψαν την πρόταση αυτή.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί η τυχοδιωκτική τακτική της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας. Ο Σπύρος Παπασπύρου, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και επικεφαλής της ΠΑΣΚ, είπε ότι για να γίνει απεργία στις 10 του Φλεβάρη θα πρέπει να γίνει κοινή συγκέντρωση με κοινό πλαίσιο αιτημάτων! Για να εισπράξει την απάντηση των ταξικών δυνάμεων ότι αυτές θα καθορίσουν πού θα κάνουν συγκέντρωση και το πλαίσιό τους. Ενώ σημείωσαν ότι η συνδικαλιστική πλειοψηφία έχει κοινό πλαίσιο με τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το κεφάλαιο.

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε ένταση της μάχης για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της απεργία στις 23 του Φλεβάρη αλλά και των παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 10 του Φλεβάρη. Επισημαίνουν την ανάγκη καταδίκης των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών και συσπείρωσης των εργαζομένων με το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ